Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke za tek nešto više od sat vremena igre ostvarile očekivanu pobjedu protiv Brda

Denis Frančišković

Riječke odbojkašice ostale su u igri za doigravanje/M. LEVAK

Riječke odbojkašice ostale su u igri za doigravanje/M. LEVAK

Riječanke su u drugom setu spasile čak tri set lopte

RIJEKA – BRDA 3:0




RIJEKA Utakmica 19. kola prvog kruga natjecanja Superlige odbojkašica: Rijeka – Brda 3:0 (25:11, 26:24, 25:21). Dvorana mladosti. Gledatelja: 20. Suci: Raca i Kramar Štandl (oboje Zagreb).


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić 10, Žarković 1, Smojver (L), Gregorović, Trcol 2, Popić 2, Koraca 18, Brkičić, Mioč 5, Fabris 6, Pavačić, Aničić, Francetić.


BRDA: Vladušić 3, Radić (L), Vranković 12, Katunarić 5, Jelić, Mužinić, V. Maretić 7, Klarić (L), B. Maretić 3, Delić, Bogdanović 3, Čagalj.




Napad poeni: Rijeka CO 35, Brda 26. Servis poeni: Rijeka CO 5, Brda 2. Blok poeni: Rijeka CO 4, Brda 6. Servis pogreške: Rijeka CO 7, Brda 9.


Slaba odbojka na Trsatu, u pojedinim fazama igre ispod prvoligaškog prosjeka, i zaslužena pobjeda Riječanki. Bodovi su ono najvažnije nakon riječkog-splitskog sudara pod mrežom, poglavito Rijeci u lovu na četvrto mjesto i doigravanje, dok ekipi Brda s ovakvom selekcijom igračica i igrom predstoji teška borba za ostanak.


Sve je riješeno u 62 minute čiste igre, a moglo je i prije da Riječanke nisu zakazale, poglavito u drugom setu. Kao i puno puta dosad prvo ime susreta bila je Andrea Koraca, izrazito napadački raspoložena, uz potporu Mare Štiglić.


Foto galerija: Superliga odbojkašica: Rijeka - Brda 3:0 Foto: Mateo Levak


Prvi set je krenuo sa 7:1, uz dva bloka Korace domaće su stigle do 10:3 i sve se pretvorilo u jednosmjernu ulicu. U drugom setu neočekivan pad Riječanki, dva vezana bloka (Katunarić, Vladušić) donijela su gošćama prednost od 12:17. Imale su gošće i 21:24, ali kao da su se prepale dobitka seta i neforsiranim greškama susret okrenule ka porazu. U trećem setu dva asa u nizu Korace donijele su Rijeci 9:5, gošće se približavale, ali bilo je itekako vidljivo da ne mogu naštetiti Riječankama.