Novosti s Trsata

Odbojkašice Rijeke s četiri nove igračice kreću u pripreme za predstojeću sezonu

Luka Medak

Ana Mioč/Foto Arhiva NL

Ana Mioč/Foto Arhiva NL

Vratile su se Ana Mioč i Barbara Fabulić, a dovedene su Petra Brkčić iz Šibenika, te Viktoria Trcol iz Zadra



RIJEKA Nakon vrlo uspješne sezone odbojkašica Rijeke uskoro kreću i pripreme za novu sezonu u koju će ući s nekoliko vrijednih pojačanja. Mlada ekipa trenera Igora Lovrinova, koja je pod palicom trenerica Gordane Tomić i Ive Lovrinov-Bernobić u završnici prvenstva dogurala do finala Kupa protiv Mladosti, bit će pojačana za dvije bivše igračice Rijeke. U klub se vraćaju Barbara Fabulić te nekadašnja kapetanica Ana Mioč, koja je protekle sezone igrala za Kaštelu.


– Situacija je dosta dobra u odnosu na prethodne sezone, više imamo dolazaka nego odlazaka. Ana Mioč je sigurno dobro pojačanje, kao i Barbara Fabulić, koja će zaoštriti konkurenciju na poziciji libera. Osim njih nam dolaze i dvije mlade i perspektivne igračice, Petra Brkičić iz Šibenika i Viktoria Trcol iz Zadra, tako da imamo jako dobru situaciju, veliku konkurenciju na svim pozicijama i zato se veselim pripremama – rekao je trener Lovrinov.


Što se odlazaka tiče, klub su napustile Doria Sulić i Ivona Bakarčić, koja je bila važan kotačić ekipe.




– Ivona je jednostavno odlučila prestati igrati odbojku zbog posla jer nema dovoljno vremena za sve, prošla godina je zbog toga bila vrlo zahtjevna za nju, tako da nas nije iznenadila njezina odluka. Nju će biti teško nadomjestiti, tako da smo tu malo slabiji jer će na njezinoj poziciji igrati uglavnom vrlo mlade cure, ali smo zato s Anom Mioč dobili na sigurnosti i mirnoći. Sve druge cure koje su lani igrale su i dalje tu, tako da bi to trebala biti jedna dobra ekipa – zadovoljan je Lovrinov.


Prijelazni rok traje do 15. rujna, a nova sezona Superlige kreće 2. i 3 listopada.