Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke pobjedom u pet setova odradile prvi domaći ispit ove sezone

Katarina Blažević

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Gošće su u ključnom setu s dva uzastopna poena stigle na minus dva (9:7), ali sjajna Mara Štiglić je nanizala četiri poena



RIJEKA Susret 3. kola Superlige odbojkašica: Rijeka – Split 3:2 (23:25, 25:19, 27:29, 25:15, 15:10). Dvorana mladosti. Gledatelja: 30. Suci: Dean Poropat i Paolo Markulin.


RIJEKA: Volarić (L), Štiglić 24, Fabulić (L), Žarković, Barać, Trcol 6, Popić 3, Koraca 24, Brkičić 5, Mioč 12, Fabris, Aničić 3.
SPLIT: Terze (L), Tabak, Šalinović, Kalinić, Kovčo (L), Lijić 6, Čubelić 2, M. Bečić 14, Burilović 11, Runjić 3, L. Bečić 9.


Odbojkašice Rijeke u prvoj su domaćoj utakmici ove sezone upisale i svoju drugu pobjedu. Nakon što su u petom setu slavile u Kaštel Starom, a potom s 2:3 izgubile u Vukovaru, i utakmica na Trsatu donijela je tijesnu borbu.


Foto galerija: Superliga odbojkašica: Rijeka - Split 3:2 Foto: Vedran Karuza




Gošće su u ključnom setu s dva uzastopna poena stigle na minus dva (9:7), ali sjajna Mara Štiglić je nanizala četiri poena. Blokom je riješila meč loptu i donijela svojoj ekipi slavlje protiv kvalitetom otprilike sličnih protivnica.


Domaće su djevojke u prvom setu serijom 6:0 došle do prednosti 9:4, ali Mirna Bečić je bila za Riječanke prejaka na mreži te su gošće brzo došle do jednog poena zaostatka (11:10). Domaće su uspjele držati minimalnu prednost, ali su Splićanke poenima Čubelić i Mirne Bečić povele 16:15. Mijenjalo se vodstvo iz poena u poen, ali prvi je set otišao u korist Splićanki zahvaljujući sjajnom smeču s mreže Mirne Bečić.


Ista je igračica puno muke zadavala Riječankama i u drugom setu, Splićanke su ponovo uspjele uhvatiti zaostatak od pet poena (6:5), ali su Koraca i Mioč odvojile svoju ekipu. Na to se nadovezalo i nekoliko  neforsiranih pogreški gošći  pa je ubrzo na semaforu osvanulo 1:1 u setovima. Riječanke su zahvaljujući raspoloženoj Koraci i u treći set ušle bolje od gostujuće ekipe, ali dvije neforsirane pogreške Rijeke i sjajan smeč Burilović doveli su gošćama vodstvo 18:17.


Štiglić i Koraca su vraćale Rijeku u život, ali as servisom Lijić treći je set tijesno pripao Splitu. U četvrtom se setu kod domaćih istakla Viktoria Ana Trcol, koja je nanizala nekoliko poena, ali i sa Štiglić sjajno blokirala napade gostujuće ekipe. Uspjele su gošće doći do poena zaostatka (11:10), ali nakon toga su Riječanke vladale parketom te se s dva uzastopna smeča Štiglić došlo do petog seta.


Prvu je domaću utakmicu odbojkašica gledao nešto manji broj gledatelja, moguće i zbog istog termina košarkaškog derbija na Mavrincima, a u Dvorani mladosti je riječku ekipu došla podržati i proslavljena odbojkašica Sanja Popović Gamma.