Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke igraju ključnu utakmicu za ostanak u Superligi: “Bit će čupavo…”

Katarina Blažević

Lana Francetić, Mara Štiglić, Mia Volarić, Petra Gregorović i Tea Pavačić/Foto M. LEVAK

Lana Francetić, Mara Štiglić, Mia Volarić, Petra Gregorović i Tea Pavačić/Foto M. LEVAK

Dinamo je veliki favorit, ali, eto, možda se nešto prelomi, možda dođe do nekog iznenađenja - kaže Igor Lovrinov



RIJEKA   Došao je dan D za odbojkašice Rijeke. Igračice trenera Krešimira Jurića ove subote će od 18 sati na Trsatu u utakmici posljednjega kola Superlige ugostiti drugoplasirani Dinamo, a uoči zadnje utakmice sezone još uvijek nije poznato hoće li Riječanke osigurati ostanak u ligi bez doigravanja, hoće li ići u doigravanje za ostanak ili će pak direktno ispasti iz lige. Ono što je sigurno jest da Rijeka u subotu neće u fokusu imati samo svoju utakmicu već i onu Mladosti i Enne Vukovar (16 sati) te Marina Kaštele i Don Bosca (18 sati).


Naime, Vukovar je trenutno bodovno izjednačen s Rijekom, ali zahvaljujući set-količniku bolji je na ljestvici te trenutno ima osiguran ostanak bez doigravanja, dok je Rijeka na desetom mjestu koje vodi u doigravanje s prvakom nižeg ranga. I dok Rijeka igra s drugoplasiranim Dinamom, Vukovar ide u goste lideru Mladosti. Objema ekipama će stoga biti teško osvojiti oba boda, ali svaki osvojeni set dobro će im doći. Don Bosco zasad drži 11. mjesto, koje direktno vodi u niži rang, ali ako uspije svladati Marina Kaštelu, mogao bi izbaciti Rijeku iz Superlige…


Prilike


Riječanke su se same dovele u tešku situaciju, čega je svjestan i Igor Lovrinov, koji se u listopadu prošle godine privremeno povukao s pozicije glavnog trenera zbog zdravstvenih razloga, a sada se vratio na klupu kao pomoćnik Krešimiru Juriću.




– Najveći kiks bio nam je domaći poraz od Don Bosca početkom veljače, i to smo sami krivi. Cure su noć ranije bile na maturalnoj zabavi, nisu me obavijestile o tome te bismo u tom slučaju prebacili utakmicu za nedjelju, otrijeznili se i bili dobri. To je kiks, ali pobijedili smo, s druge strane, u Kašteli, što nikako nismo očekivali, tako da se sve to negdje izjednačilo. Zadnjih nekoliko utakmica imali smo prilike u susretima u kojima smo izgubili 2:3. Nažalost, doveli smo se u ovu situaciju i ne odlučujemo sami o sebi. Bit će »čupavo« do zadnjeg trenutka – govori iskusni riječki odbojkaški trener Igor Lovrinov.


Da se upisala samo jedna pobjeda više, u posljednjem kolu na Trsatu domaće bi igračice bile neopterećene. Ovako, pritisak je sigurno velik.


Senzacija


– Nisam toliko razočaran tim porazima, nego mi ostaje žal zbog utakmica u kojima smo stvarno dobro igrali, poput gostovanja kod Brda i Neba. Moglo je to sve skupa biti bolje, ali nemam što reći, tu smo, gdje jesmo. Ne možemo se ljutiti na druge rezultate, sami smo si krivi. Imali smo malo nesreće s ozljedom Lane Francetić, ali ipak smo se i pojačali s Leom Boban i Natalijom Tomić, tako da je bilo prostora za možda bolji rezultat.


Bilo bi preoptimistično tražiti senzaciju protiv Dinama, ali Riječankama bi i tek jedan osvojeni set osigurao ostanak bez doigravanja. Naravno, ako se poklope ostali rezultati, a to su poraz Vukovara 0:3 i bilo koji poraz Don Bosca.


– Da, taj bi set bio dovoljan, ali ne može se igrati na set. Moraš ući u utakmicu sto posto i ako se tu nešto ostvari, super. Ali, i Dinamu je potreban svaki set zbog njihove borbe s Mladosti za prvu poziciju uoči doigravanja za prvaka. Dinamo je veliki favorit, ali, eto, možda se nešto prelomi, možda dođe do nekog iznenađenja – zaključio je Igor Lovrinov.