Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke CO pružile dostojan otpor favoriziranim Kaštelankama i upisale prvi poraz ove sezone

Katarina Blažević

Ana Viktorija Trcol na smeču/Foto M. LEVAK

Ana Viktorija Trcol na smeču/Foto M. LEVAK

Riječanke su u drugom setu imale i vodstvo 21:20, dok su u trećem u jednom dijelu došle do prednosti 16:9

Rijeka CO – Marina Kaštela 0:3




RIJEKA Susret 3. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Marina Kaštela 0:3 (18:25, 22:25, 21:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Jurković i Raca.


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić 12, Sluga 2, Vekić, Smojver 1, Trcol 7, Popić 1, Francetić 5, Brkičić 3, Gregorović 1, Aleksa (L), Pavačić 4, Šćekić.


MARINA KAŠTELA: Botić, Skočić 5, Đelonga 2, Cenović (L), Dežulović 5, Vukasović 7, K. Zdilar 1, Roso 1, Giljušić, J. Zdilar 4, Matijašević 1, Petrović 5.




Odbojkašice Rijeke CO u trećoj su ovosezonskoj ligaškoj utakmici upisale i prvi poraz, nakon slavlja protiv Vukovara i splitskih Brda. Aktualne viceprvakinje i osvajačice Kupa, igračice Marina Kaštele, ipak su bile jače i značajno iskusnije od mladih Riječanki, iako se ne može reći da su ostavile domaće bez ikakvih šansi. Naprotiv, igračice trenera Igora Lovrinova sasvim su se pristojno suprotstavile favoriziranim gošćama, u drugom su setu imale i vodstvo 21:20, dok su u trećem u jednom dijelu došle do prednosti 16:9, ali oba puta su Kaštelanke znale kako se vratiti.


Vukasović je imala sjajne i praktički neobranjive smečeve, na mreži je jaka bila i Dežulović, ali ipak su u većem dijelu Riječanke poraza koštale vlastite greške, za koje je krivac – neiskustvo.


Početak prvog seta prošao je u egalu, Trcol je blok poenima dovodila Riječanke u vodstvo, dok su greške domaćih igračica pomagale Kaštelankama da zadrže borbu izjednačenom. I onda su favoritkinje dale gas i sjajnom serijom od izjednačenih 9:9 stigle do prednosti 20:10.


U drugom je setu jednako krenulo kao na startu utakmice, gošće su se odvojile serijom 0:4 (5:8), ali potom su i one griješile, što je izjednačilo rezultat 11:11. Kaštelanke je predvodila Vukasović sa snažnim smečevima, ali su Riječanke imale Maru Štiglić, koja je as servisom prvo dovela svoju ekipu na poen zaostatka (17:18), da bi gošće potom tri puta poslale loptu izvan terena – 21:20. Skočić je vratila gošćama vodstvo, ali Vukasović je u dva navrata pokazala dominaciju i donijela svojoj ekipi i drugi set.


Foto galerija: Superliga odbojkašica: Rijeka CO - Marina Kaštela 0:3 Foto: Mateo Levak


Riječanke su dominirale u prvom dijelu trećeg seta, asevi Pavačić i Štiglić te smečevi Francetić doveli su domaće do vodstva 16:9, ali gošće su uzvratile serijom 9:2. Greškom Štiglić rezultat se izjednačio (18:18), Vukasović je preokrenula, da bi potom Kaštelanke mirno privele susret kraju.


– Koliko možemo u ovom trenutku, toliko smo i izvukli iz sebe. Jednostavno je na drugoj strani bila puno iskusnija ekipa i mi s takvima teško možemo igrati. One znaju sve, a mi još uvijek ne znamo puno toga. Ali neka energija postoji pa nisam nezadovoljan. Treba se poklopiti da mi krenemo u utakmicu kako treba, mladi smo i jednostavno nemamo iskustva igrati na ovoj razini. Sve u svemu, mislim da je ovo izgledalo sasvim dobro – rekao je nakon utakmice trener Rijeke CO Igor Lovrinov.


Riječankama sada slijedi gostujući susret s Karlovcem, koji je na rasporedu sljedećeg ponedjeljka.


– Karlovac nije definitivno na ovaj razini na kojoj je Marina Kaštela, malo su slabiji, ali igraju doma, imaju dosta publike… Teško je procijeniti što ova ekipa može. Na trenutke to izgleda super, a onda je već u sljedećem trenutku to dosta slabije. Vidjet ćemo – zaključuje Lovrinov.