Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke odigrali sjajna dva seta i silno namučili aktualnog prvaka na Trsatu

Ivan Volarić

Leon Kupsjak i Tihomir Gajić/Foto M. GRACIN

Leon Kupsjak i Tihomir Gajić/Foto M. GRACIN

Tko zna kako bi se na kraju sve odigralo da je taj set otišao na stranu domaćeg sastava...

Rijeka – Mladost 1:3




RIJEKA Utakmica 10. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 1:3 (14:25, 26:24, 23:25, 13:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Ninić i Špadina.


RIJEKA: Bajić, Celin (L), Lasić, Banović, Žeželić, Smiljanić (L), Dukić 19, Kupsjak 5, Maglica 2, Mičetić 12, Pavlović 6, Banko 7.


MLADOST: Ecker 16, Milić 2, Cvancinger 16, Ivić 1, Gajić 12, Vlašić 15, Goč 4, Smolej, Repek 1, Jakoliš, Pervan (L), Jakopec 2, Busak-Vidaković (L), Stanković.




Aktualni prvak i lider Superlige morao se dobrano namučiti da bi došao do unaprijed upisanih bodova na Trsatu. Riječki odbojkaši odigrali su sjajna dva seta tijekom kojih su držali u šahu jedinu neporaženu momčad u prvenstvu. Banko i Smiljanić vukli su konce obrane, Pavlović i Kupsjak odradili svoje na mreži, a Dukić i Mičetić dobro dizane lopte tehničara Maglice slali neumoljivo u suparničko polje. Trener Velimir Liverić dugo već nije tako mirno pratio igru svojeg sastava. Nakon što su poravnali na 1:1 u setovima imali su Riječani u rukama i treći set za vodstvo 2:1. Odlučile su dvije lopte, sitni trenuci dekoncentracije koje ekipe kalibra Mladosti neumoljivo kažnjavaju. I tko zna kako bi se na kraju sve odigralo da je taj set otišao na stranu domaćeg sastava…


Loš početak


Dva asa Cvancingera i jedan prolaz Vlašića za 4:12 vrlo brzo su odnijeli svaku rezultatsku neizvjesnost u prvom setu. Gajić je dočekao slabiji prijem i zakucao u polje domaćina iskoristivši prvu set loptu. U tim trenucima ništa nije slutilo na to da će gosti morati ostati na parketu Dvorane mladosti sat i 45 minuta…


Drugi set donio je potpuno drugačiju priču. Riječani su krenuli furiozno. Poveli su 5:1, pa 10:5, a onda i iznenađujućih 13:7. Popravili su u prvom redu prijem servisa, potom igru na mreži, a onda je posljedično bilo puno lakše zatvarati polje u obrani. Na sve to nadovezao se i bitan faktor, razigrao se u napadu Sandro Dukić, koji je počeo pokazivati zašto je svojedobno bio član reprezentacije Hrvatske i Mladosti. Njemu se u završnici s nekoliko blokova i prolaza sa sredine pridružio Fran Pavlović i to nakon što su gosti sa 19:16 stigli na – 19:19. Prvu set loptu kod 24:23 spasio je Vlašić. Mičetić je prolazom donio drugu, a onda se nakon smeča Dukića netko od gostujućih igrača uhvatio u mrežu za 1:1 u setovima.


Svima prilika


Riječanima je dobiveni set predstavljao snažan vjetar u jedra, nastavili su u istom ritmu i u trećem setu. Uz jednu bitnu razliku. U napadačkom dijelu se Dukiću priključio i Teo Mičetić. Ponovo su domaći odbojkaši otišli na opipljivu prednost (10:4, 13:7), koju su gosti strpljivo pokušavali i uspjeli dostići. Gajić je s dva uzastopna bloka postavio 17:17 i uveo set u napetu završnicu. Kod 23:23 Lovro Maglica je poslao servis u aut, a onda Sandro Dukić slabije primio snažan Cvancingerov servis kojega je Gajić dočekao na vrh mreže i zakucao u polje za 1:2 u setovima. Četvrti set donio je najmanje neizvjesnosti, gosti su brzo otišli na pet, šest poena prednosti, a trener Liverić odlučio pružiti priliku svim igračima s klupe za pričuve.