Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke u posljednjem susretu sezone dočekuju Mladost: “Uživati u svakom poenu protiv prvaka”

Ivan Volarić

Lovro Maglica/Foto M. LEVAK

Lovro Maglica/Foto M. LEVAK

Ovu utakmicu moramo doživjeti kao priliku da opušteno pokažemo što možemo. Možda se i oni opuste pa uhvatimo koji set - kaže mladi tehničar Lovro Maglica



RIJEKA  Odbojkaši Rijeke danas od 18.30 sati zatvaraju superligašku sezonu. Gost Trsata je najbolji mogući za kraj sezone – aktualni prvak Mladost. Iz kluba su odlučili počastiti sve ljubitelje odbojke besplatnim ulazom. Baš kao i prošle subote, kada su Varaždinci prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda riječkog sastava.


– Nadali smo se pobjedi, ali ispalo je drugačije. Pružili smo sve od sebe u ovom trenutku. Izgubili smo od iskusnije momčadi, koja je pritom imala prednost u centimetrima. Nama je i ovaj poraz dobra školarina za budućnost, siguran sam da ćemo sa što više ovakvih utakmica izgledati sve bolje i bolje – govori Lovro Maglica, tehničar riječkog sastava i jedan od niza mladih igrača Rijeke, koji su ovu sezonu iskoristili kako bi sakupili neophodno iskustvo.


Skupljanje iskustva


Riječani će neovisno o ishodu susreta protiv Mladosti prvenstvo zaključiti na sedmom mjestu, daleko od borbe za ostanak, a ne tako daleko od borbe za ulazak u doigravanje.




– Prije svega za nas mlađe igrače je ova sezona bila od neprocjenjive važnosti, sakupili smo jako puno iskustva. Puno nam je značila pomoć iskusnijih suigrača, Dukića, Lasića, Banka i Pavlovića. Naravno, i savjeti i strpljenje trenera Velimira Liverića. Uoči sezone mnogi su nas vidjeli u borbi za izbjegavanje posljednje pozicije, a na kraju je sve zajedno jako dobro ispalo. Mladost? Svaki poen koji osvojimo je veliki uspjeh. Ovu utakmicu moramo doživjeti kao priliku da opušteno pokažemo što možemo. Možda se i oni opuste pa uhvatimo koji set! – nada se juniorski reprezentativac Hrvatske, pred kojim je odmah po isteku superligaške sezone okupljanje u Zadru i drugi krug kvalifikacija za EURO.


Očeva podrška


– Čekaju nas utakmice protiv Švedske, Belgije i Norveške. U prvom krugu u prosincu dobili smo Mađarsku i Austriju, a od Slovenije smo izgubili… – kaže učenik trećega razreda Sušačke gimnazije – matematički smjer i dodaje kako svi njegovi profesori pokazuju puno razumijevanja za sportske obveze. Njegov otac Vlado je dugogodišnji trener OK Grobničan i bivši odbojkaš. Doduše, igrao je na poziciji srednjeg blokera, a Lovro je ono što je u nogometu »desetka«, glavni razigravač – mozak ekipe. Za tako zahtjevnu ulogu treba vremena, upornosti, strpljenja i…


– Puno treninga. Svjestan sam toga. Tata je u tom dijelu velika pomoć i podrška – rekao je jedan od darovitih riječkih odbojkaša čije vrijeme neupitno dolazi.