Kup Hrvatske za odbojkaše

Odbojkaši Rijeke ispali iz Kupa Hrvatske, Mladost na Trsatu opravdala status favorita

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Zagrepčani su mladoj riječkoj momčadi ostavili mrvice - nekoliko obečavajućih perioda igre u drugom i trećem setu



RIJEKA  Četvrtfinale Kupa Hrvatske za odbojkaše: Rijeka – Mladost 0:3 (11:25, 21:25, 19:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Brozić i Poropat.


RIJEKA:  Pavlović 4, Stanić 5, Čargonja 6, Marković, Maglica, Banko (L), Markovski (L), Banović, Lasić 2, Mičetić, Dukić 11, Žeželić 1.


MLADOST: Višić, Repek (L), Bakonji 9, Nikačević 9, Jakovac 3, Vaško, Gajić 9, Buša 14, Vlašić 4, Smiljanić (L), Cvanciger, Zeljković 12.




Odbojkaši Rijeke prema očekivanjima doživjeli su poraz od Mladosti i u četvrtfinalnoj fazi zaključili natjecanje u Kupu Hrvatske. Najbolja hrvatska momčad na Trsatu je opravdala status velikog favorita. Zagrepčani su mladoj riječkoj momčadi ostavili mrvice – nekoliko obečavajućih perioda igre u drugom i trećem setu. Za popravljanje dojma i spoznaju da nitko uz odgovarajući angažman nije nedodirljiv.


Riječani su u sudar s favoriziranim gostima ušli s jako puno respekta i previše straha. To se osjetilo u svakom dodiru s loptom, a posebno na prijemu bez kojega je u odbojci nemoguće organizirati i složiti nešto suvislo u napadu. Bilo je samo pitanje kada će se u redovima Mladosti pronaći netko raspoložen na servisu, a razlika početi rasti poput kvasca. Trener Velimir Liverić pozvao je odmor kod 7:13, sljedećeg je potrošio kada je na semaforu stajalo 8:20. Dobar dio poena gosti su osvojili as servisima (Buša) ili nakon što su Riječani lošim prijemom bezuspješno pokušali organizirati napad. Na kraju domaćoj klupi nije preostalo drugo nego uvoditi u igru igrače iz drugoga plana. Da barem osjete kako je to igrati protiv najjače momčadi u državi.


Drugi set ipak je donio nešto drugačije odnose snaga na trsatskom parketu. Gosti su malo “spustili nogu s gasa”, a Riječani iz poena u poen počeli djelovati sve sigurnije. Promjenio je pritom trener Velimir Liverić i dizača. Umjesto mladoga Maglice uveo je još mlađega – Mičetića. Vid Čargonja je prošao za 15:15. Probudila se i nada u osvajanje seta, ali ne zadugo. Mladostaši su vrlo brzo odgovorili s tri poena i odveli set u očekivane okvire. Buša je prošao i uz pomoć bloka priveo set kraju – 21:25.


Treći set donio je sličan rasplet kao i drugi. Domaći odbojkaši su čak poveli (9:8), držali su se do 12:14, a onda su ponovo gosti ubacili u višu brzinu i odjurili na nedostižnu prednost za očekivani poraz Riječana na oproštaju od domaćeg parketa u 2021. godini.