Odbojka na pijesku

Odbojkaši KOP Opatije stigli nadomak treće uzastopne titule, odbojkašice iznenadile favoritkinje

Ivan Volarić

Filip Silić pokušava prevariti suparnički blok

Filip Silić pokušava prevariti suparnički blok

Opatijci su u Puli upisali tri pobjede i remi, te stekli tri teško dostižna boda prednosti na čelu poretka



RIJEKA  Tri pobjede i jedan remi učinak je odbojkaša KOP Opatije nakon trećeg kruga ekipnog prvenstva Hrvatske. Opatijci su na pulskim Valkanama svladali Zagreb, Umag i Žnjan te remizirali s najvećim konkurentom Sigetom. I stekli tri teško dostižna boda prednosti dva kola prije kraja. Budući da Opatijcima u posljednjem kolu u Novalji predstoje lakši suparnici, jasno je da su u Puli napravili ključni korak prema trećem uzastopnom naslovu prvaka.


– Zadovoljni smo, očekivali smo ovakve rezultate, ali isto tako dobro znali i da neće biti lako. Međutim, ponovo smo dokazali da smo najkvalitetnija momčad. U nedjelju je zapuhao jak vjetar, donio je specifične uvjete za igru. I u takvim uvjetima najbolje smo se snašli – rekao je Ivan Đorđević, trener i sportski direktor KOP-a Opatije, koji je na Valkanama uskočio i u teren. Pored njega opatijske boje branili su: Pokeršnik, Lozić, Nikolić, Silić i Ličina.


Za razliku od muškog dijela opatijskog sastava, koji je pulskim izazovima odgovorio sukladno očekivanjima, ženska postava KOP-a Opatije potpuno neočekivano je iz Pule donijela četiri boda. Igračice trenera Alena Pavačića (Barać, Lukežić, Volarić, Devčić, Karbić i Šahinović) iznenadile su Žnjan, jednog od kandidata za naslov prvaka, a dobile su i Čakovec. Poražene su od Jaruna i Sigeta. Opatijke su trenutačno šeste s bodom manje od petog Čakovca. Posljednje kolo donosi realnu šansu da preskoče Čakovčanke i zaključe sezonu na vrlo dobroj petoj poziciji.




– Najzadovoljniji sam jer se vidi velik napredak u odnosu na prije mjesec dana kada smo krenuli sa zajedničkim radom ove sezone. Počeo je do izražaja dolaziti mukotrpan rad, četiri treninga po dva sata tjedno. Sve ono što se radilo počelo se prenositi na pijesak, a posebno se vidjelo u utakmici protiv Čakovčanki, vjerojatno našoj najboljoj partiji ove sezone – rekao je Pavačić