Odbojka na pijesku

Odbojkaši KOP Opatije napravili veliki korak prema obrani naslova ekipnih prvaka Hrvatske

Portal Novi list

Filip Silić (desno) u sudaru protiv Žnjana/Foto www.hos-cvf.hr

Filip Silić (desno) u sudaru protiv Žnjana/Foto www.hos-cvf.hr

Opatijci su nakon sedam kola, odnosno polovice prvenstva, na prvom mjestu s bodom prednosti ispred najvećeg rivala Sigeta



ZAGREB Odbojkaši KOP Opatije i u “krnjem” sastavu uspjeli su napraviti veliki korak prema obrani naslova ekipnih prvaka Hrvatske. Opatijci su ove subote i nedjelje u sedam nastupa na Jarunu, odnosno nakon polovice prvenstva na čelu poretka sa šest pobjeda i jednim remijem. Taj remi upisali su u pravoj odbojkaškoj poslastici, sudaru protiv najvećih rivala – Sigećana. Zagrepčani su pritom prosuli još jedan bod pa su Opatijci stekli bod prednosti uoči drugog dijela prvenstva koje će se tijekom srpnja odigrati na dvije lokacije: u Puli i Splitu. Opatiji je sada za obranu naslova dovoljan i novi remi sa Sigetom uz naravno pobjede u preostalim susretima što ne bi smjelo doći u pitanje, posebno ukoliko nastupe u kompletnom sastavu.


Opatijske boje u Zagrebu branila su u subotu četiri igrača. Ivan Đorđević, Filip Silić, Ivan Lozić i Aleksandar Gavrilov izvukli su prvi dan i tri utakmice odigrane po velikoj vrućini, a u nedjelju je umjesto ozlijeđenog Gavrilova uskočio Opatijac na “privremenom radu” u HAOK Mladosti – Sandro Dukić. Četiri nedjelje pobjede u četiri nastupa! Sigećanima na kraju nisu pomogli ni Slovenci Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, ponajbolji “pjeskaši” u ovom dijelu Europe.


U ženskoj konkurenciji dominirale su igračice Sigeta (13 od 14 mogućih bodova; dva više od drugog Žnjana), za ovu priliku ojačane i najboljom hrvatskom odbojkašicom i reprezentativkom Samantom Fabris. Mladi opatijski sastav, uglavnom još kadetkinje i juniorke, morale su se zadovoljiti s dva remija u sedam nastupa i nekoliko tijesnih poraza, te osmim mjestom u konkurenciji isto toliko ekipa.