Ičići Open

Odbojkaška poslastica u Ičićima ulazi u svoju završnicu, Katarina Pilepić iznenadila favoritkinje i stigla do polufinala

Ivan Volarić

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U muškoj konkurenciji prolaz u polufinale kroz repasaž tražit će čak tri para KOP Opatije



RIJEKA Međunarodni tunir u odbojci na pijesku u Ičićima ulazi u svoj završni dan. Danas od 9 sati igraju se završne utakmice repasaža nakon, od 13 sati kreću polufinala, a u 17 sati igra se žensko, dok je u 18 sati muško finale. Polufinala su nakon subotnjeg programa izborili Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, te Danijel Pokeršnik i Črt Bošnjak. Dva slovenska para čekaju uzbudljivi rasplet repasaža u kojem će zaigrati čak tri para KOP Opatije: Lozić – Gavrilov, Đorđević – Pribanić, te Silić i Dell Orco. Tu je još i Tomislav Steinocher, najstariji sudionik turnira, koji je pokazao da se neke stvari godinama unatoč jednostavno – ne zaboravljaju.



U ženskoj konkurenciji do polufinala je prema očekivanjima stigla favorizirana mađarska kombinacija Lilla Villam i Szandar Sbomathel, a do završnice se s “wild cardom” probila i jedna domaća predstavnica Novljanka Katarina Pilepić u paru sa Zagrepčankom Boženom Čulo. Bivša igrača HAOK Rijeke (brat Fran je košarkaš, otac Boris je također ostavio veliki trag u riječkoj košarci kao igrač i trener), koja nakon sezone u Češkoj seli u izraelsku Maccabi Haifu, na putu do polufinala svladala je godinama ponajbolji hrvatski pjeskaški par Valentinu Vrbanc i Saru Radanović. Zagrepčanke još mogu do polufinala, ali ih čeka “pakao” repasaža gdje treba obratiti pažnju na Slovenke Ninu Lovšin i Asju Šen, te na Puljanke Anu Šverko i Emu Mrkić.