Zagreb

Novi rekordi i norme na otvorenom Kupu Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah

P. N.

Najboljom ženskom natjecateljicom proglašena je Mirela  Kardašević (DPS Zagreb)

Najboljom ženskom natjecateljicom proglašena je Mirela  Kardašević (DPS Zagreb)

Do sada su norme za odlazak na svjetsko prvenstvo zadovoljili:  Mirela Kardašević (DPS Zagreb), Goran Čolak (DPS Zagreb), Enes Ćerimagić (RK Geronimo), Vanja  Peleš (RK Submania), Hrvoje Škorić (RK Submania), Boris Milošić (RK Split)



 


Ronilački klub Submania organizirao je Otvoreni kup Hrvatske, koji se održao 13. i 14. travnja na  bazenu Utrina u Zagrebu. Na natjecanje se prijavilo 41 sportaša iz Hrvatske i inozemstva. 


Na natjecanju su ostvareni novi osobni rekordi, te su neki od sportaša zadovoljili norme za dolazak  na svjetsko prvenstvo u Beogradu. Do sada su norme za odlazak na svjetsko prvenstvo zadovoljili:  Mirela Kardašević (DPS Zagreb), Goran Čolak (DPS Zagreb), Enes Ćerimagić (RK Geronimo), Vanja  Peleš (RK Submania), Hrvoje Škorić (RK Submania), Boris Milošić (RK Split). 




Ujedno, na natjecanju su postavljena dva nacionalna rekorda. Vanja Peleš (RK Submania), postavio je  nacionalni rekord u discipline speed apnea 4×50 sa vremenom 1:49.96, a Valentina Cafolla (RK  Submania) postavila je nacionalni rekord u discipline speed apnea 4×50 sa vremenom 1:53.62. 


Uistinu smo ponosni da su na natjecanju u našoj organizaciji postavljena dva nacionalna rekorda, priopćio je Ronilački klub Submania.


Ukupno najboljim klubom na natjecanju proglašen je DPS Zagreb, a slijede ga RK Split na drugom  mjestu i RK Submania na tredem mjestu. Pojedinačno najbolji muškim natjecateljem proglašen je  Boris Milošić (RK Split), a ukupno najboljom ženskom natjecateljicom proglašena je Mirela  Kardašević (DPS Zagreb). Najboljim juniorom natjecanja proglašen je Frane Keser (DPS Zagreb), a  najboljom juniorkom Jana Kukas (RK Submania).  


U disciplini DYNBF žene prvo mjesto pripalo je Mireli Kardašević (DPS Zagreb) sa preronjenih 250  metara, drugo mjesto osvojila je Vita Kremser (SD Spiro) sa preronjenih 168 metara, a treće mjesto  Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 127.5 metara. 


U muškoj konkurenciji DYNBF disciplina prvo mjesto osvojio je Goran Čolak (DPS Zagreb) sa  preronjenih 276,5 metara, drugo mjesto osvojio je Hrvoje Škorić (RK Submania) sa preronjenih 250  metara, a trede mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa preronjenih 201 metar.


U disciplini statike žene, prvo mjesto osovjila je Sandra Žuvela (RK Ocean), držala je dah 5:20, drugo  mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb), držala je dah 04:46, a treće mjesto je osvojila Eva Pavić  (DPS Zagreb) držala je dah 4:33. 


U muškoj konkurenciji statika prvo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS Zagreb) držao je dah 8:28,  drugo mjesto osvojio je Alan Pavlič (H20 Team) držao je dah 7:34, a trede mjesto osvojio je Boris  Milošić (RK Split) držao je dah 07:31. 


U ženskoj disciplini DYN prvo mjesto osvojila je Mirela Kardašević (DPS Zagreb) sa preronjenih 271  metara, Drugo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa preronjenih 145 metara, za  trede mjesto u ovoj kategoriji nije bilo valjanih rezultata. 


U muškoj kategoriji DYN prvo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa preronjenih 271 metara,  drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenih 252,5 metara, a treće mjesto  osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa preronjenih 222 metra.


 


U ženskoj kategoriji DNF discipline prvo mjesto osvojila je Eva Pavić (DPS Zagreb) sa preronjenih 104  metara, drugo mjesto osvojila je Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 99,5 metara, a trede  mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb) sa preronjenih 88 metara.


U muškoj kategoriji DNF disciplina prvo mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa  preronjenjih 137 metara, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenjih 126,5  metara, a treće mjesto osvojio je Jibai Wael (DPS Zagreb) sa preronjenih 125,5 metara. 


U disciplini 4×50 žene prvo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa vremenom 1:53.62,  drugo mjesto osvojila je Nola Brnad (DPS Zagreb) sa vremenom 3:26.02, i treće mjesto osvojila je  Stela Oroz (DPS Zagreb) sa vremenom 4:19.74. 


U muškoj kategoriji 4×50 prvo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa vremenom 1:49.96,  drugo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa vremenom 1:54.45, a treće mjesto osvojio je  Hrvoje Škorić (RK submania) sa vremenom 1:59.25. 


Partneri natjecanja bili su Molchanov, Octopus, Alchemy, PBZCard, Erste Card Club, Salvus d.o.o.,  UpUp, Offertissima, Zagrebački ronilački savez, Solgar i Hrvatski ronilački Savez.