US Open

Novak Đoković stigao nadomak svoje četvrte titule na US Openu, Danil Medvjedev neočekivano lako protiv Carlosa Alcaraza

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ruski tenisač i treći nositelj na turniru i Đoković su se posljednji put na US Openu susreli u finalu 2021. godine



NEW YORK Novak Đoković (36) izborio je svoje deseto finale US Opena, nakon što je u polufinalnom meču u tri seta svladao 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona, 6-3 6-2 7-6.


Iskusnom Đokoviću je za pobjedu nad Sheltonom (ATP-47.), koji je igrao svoje prvo polufinale nekog Grand slam turnira, trebalo nešto više od dva i pol sata.


Đoković će se za četvrtu titulu na US Openu boriti protiv  Danila Medvjedeva koji je pobijedio branitelja naslova i prvog nositelja Carlosa Alcaraza 7-6, 6-1, 3-6, 6-3.




Već siguran u povratak na vrh svjetske ljestvice kada se ona ažurira nakon turnira, Đoković će nastaviti lov na svoj 24. Grand Slam naslov kako bi izjednačio pojedinačni rekord svih vremena Margaret Court.


Ruski tenisač i treći nositelj na turniru i Đoković su se posljednji put na US Openu susreli u finalu 2021. godine, kada je Medvjedev pobijedio i osvojio svoj jedini dosad naslov na tom turniru, što mu je ujedno i jedini Grand slam.


Đoković će u nedjelju loviti i svoj 24. Grand slam naslov, kojim bi izjednačio pojedinačni rekord svih vremena Margaret Court.