ATP i WTA ljestvica

Novak Đoković ostao svjetski broj jedan, Borna Ćorić pao za jedno mjesto, Donna Vekić ostala 23.

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Marin Čilić, koji zbog operacije koljena već duže ne igra, ostao je 23., dok je naš treći "reket" Borna Gojo pao za jedno mjesto i sada je 109.



ZAGREB  Najbplje rangirani hrvatski tenisač na novoj ATP ljestvici Borna Ćorić izgubio je jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan pa je sada 21. igrač svijeta.


Marin Čilić, koji zbog operacije koljena već duže ne igra, ostao je 23., dok je naš treći “reket” Borna Gojo pao za jedno mjesto i sada je 109. Mladi, 17-godišnji Dino Prižmić je četvrtfinalom “challengera” u Splitu skočio za 18 mjesta i sada je 342.


Na vrhu je i dalje Srbin Novak Đoković ispred Španjolca Carlosa Alcaraza dok je na treće mjesto stigao Norvežanin Casper Ruud jer je Grk Stefanos Tsitsipas nakon neuspješnog pokušaja obrane naslova u Monte Carlu pao s trećeg na peto mjesto.




Najbolje hrvatske tenisačice Donna Vekić i Petra Martić zadržale su 23., odnoso 32. poziciju na novoj WTA ljestvici.


Kako prošloga tjedna zbog dvoboja Billie Jean King Cupa nije bilo WTA tunira tako se nije mijenjao niti poredak prvih 10, na vrhu je i dalje uvjerljivo Poljakinja Iga Šwiatek Arine Sabalenke i Amerikanke Jessice Pegule.