ATP i WTA lista

Đoković je ponovo svjetski broj jedan, Sabaljenka preuzela vrh u ženskoj konkurenciji, a jedan Hrvat je došao do renkinga karijere

Hina

Borna Gojo/Foto REUTERS

Borna Gojo/Foto REUTERS

Gojo je na najnovijoj ljestvici napredovao 28 mjesta i sada je 77. tenisač svijeta



ZAGREB  Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je tri mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i sada zauzima 26. poziciju, dok je Borna Gojo došao do rankinga karijere nakon što se prošli tjedan plasirao u osminu finala US Opena.


Gojo je na najnovijoj ljestvici napredovao 28 mjesta i sada je 77. tenisač svijeta. Dino Prižmić je napredovao osam mjesta i popeo se do 168. pozicije, a Duje Ajduković šest mjesta do 206. pozicije. Marin Čilić, koji se zbog ozljede koljena ne natječe od početka godine. nastavlja nazadovati i sada je 243, tenisač svijeta.


Među vodećima je došlo do promjena. Na prvo je mjesto zasjeo srpski tenisač Novak Đoković koji je jučer osvojio svoj 24. grand slam naslov u karijeri, a Španjolac Carlos Alcaraz je pao na drugu poziciju. Rus Danil Medvjedev ostao je na trećem mjestu.




Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada zauzima 21. poziciju.


Petra Martić je ostala na 37. mjestu kao i prije dva tjedna, a Ana Konjuh je pala dva mjesta, sa 161. na 163. poziciju. Petra Marčinko se popela sa 178. na 170. poziciju, a Jana Fett je skočila čak 62. mjesta i sada zauzima 189. poziciju na WTA ljestvici.


Na vrhu ljestvice došlo je do smjene. Prva tenisačica svijeta od ovog tjedna je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, na drugo je mjesto pala Poljakinja Iga Swiatek, dok je mlada Amerikanka Coco Gauff napredovala tri mjesta, do treće pozicije.