US Open

Norvežanin Casper Ruud i Španjolac Carlos Alcaraz u finalu US Opena igrat će za bogatu nagradu i status svjetskog “broja jedan”

Portal Novi list

Casper Ruud/Foto REUTERS

Casper Ruud/Foto REUTERS

Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury pobijedili su u finalu parova nizozemsko-britansku kombinaciju Wesleyja Koolhofa i Neala Skupskog



RIJEKA Casper Ruud i Carlos Alcaraz igrat će u finalu US Opena. Ruud je u polufinalu pobijedio Karena Hačanova sa  7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:2, te  došao do svog drugog Grand slam finala ove godine, a nakon što je u finalu Ronald Garrosa poražen od Rafe Nadala.


Alcaraz je u polufinalu pobijedio Amerikanca Francisa Tiafoea sa 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5), 6:3. Finale US Opena pobjedniku će donijeti preko dva milijuna dolara zarade i status svjetskog broja jedan.


Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury pobijedili su u finalu parova nizozemsko-britansku kombinaciju Wesleyja Koolhofa i Neala Skupskog sa 7-6(4) 7-5 i postali tek drugi par koji je obranio naslov na ovom turniru.




Za Rama i Salisburyja ovo je bilo četvrto zajedničko finale na US Openu. Došli su do polufinala 2020. prije nego što su osvojili dva uzastopna naslova. Tako su se pridružili australskom dvojcu Toddu Woodbridgeu i Marku Woodfordeu (1995.-96.) koji su do sada bili jedini par u Open eri koji je obranio naslov.