Wimbledon

Nole se osvrnuo na “cirkus” u režiji Kyrgiosa i Tsitispasa: “Relativno je što je dobro – a što nije”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

I ja sam diskvalificiran kada sam udario lopticom suca prije dvije godine, i stoga ne mogu govoriti s pozicije nekoga kome se nikada nije ništa loše dogodilo na terenu - rekao je Đoković



RIJEKA Novak Đoković osvrnuo se na “cirkus” kojega su gledateljima u Wimbledonu priuštili Nick Krygios i Stefanos Tsitsipas.


– Podijeljena su mišljenja oko toga. Ima onih koji kažu da je dobro sve što privlači pažnju, ali ne mogu se u potpunosti s time složiti. Postoje sportske vrijednosti i ponašanje koje svi mi kao njihove kolege želimo vidjeti na terenu. I ja sam diskvalificiran kada sam udario lopticom suca prije dvije godine, i stoga ne mogu govoriti s pozicije nekoga kome se nikada nije ništa loše dogodilo na terenu. Puno puta sam se loše i nesportski ponašao na terenu i u smislu izljeva emocija, ali sam se uvijek trudio imati sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku. Ipak, postoje igrači koji se postave na način da malo više isprovociraju protivnika i koji te iritiraju na terenu – ili prema kojima jednostavno ne osjećaš to. Ovo je individualni sport, svi smo mi drugačiji, i relativno je što je dobro – a što nije – rekao je Nole i dometnuo kako loptica koju je napucao Tsitsipas srećom nije pogodila nikoga u publici.


Tema razgovora bio je i Nick Kyrgios.




– S Nickom je uvijek zabavno. Vidim da je dobro to što privlači neku grupu mladih ljudi koji ga prate, vole i sviđa im se što je drugačiji i što tako igra. To nije loše za naš sport. Možda su u nekim situacijama njegovi komentari na terenu i van njega diskutabilni, ali to je autentičan Kyrgios – i ja to poštujem. Iako je godinama govorio loše stvari o meni, opet je stao uz mene u Australiji – i kada mi je bilo najteže, bio je jedan od rijetkih koji je u javnosti govorio u moju korist i podržao me – i zahvalan sam mu na tome – zaključio je Đoković.