Suzdržan

Nole nije dao odgovor na pitanje koji mu je sljedeći turnir: “Australija će doći vrlo brzo…”

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Znam na što se odnosi pitanje, ali neću vam večeras dati odgovor - rekao je Đoković nakon poraza od Hrvatske



MADRID  Izbornik srbijanske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je nakon poraza (1-2) od Hrvatske u polufinalu Davis Cupa da je ključni meč bio onaj Borne Goje i favoriziranog Dušana Lajovića u kojem je slavio hrvatski igrač.


Nakon što je Gojo svladao Lajovića sa 4-6 6-3 i 6-2, a Novak Đoković slavio protiv Marina Čilića sa 6-4, 6-2 i izjednačio na 1-1, uslijedio je odlučujući meč parova.


– Znali smo da će to biti najteži meč, oni su odigrali sjajno, a zato i jesu prvi par na svijetu – rekao je Troicki o hrvatskom paru Nikola Mektić – Mate Pavić.




– Naše prilike su bile u pojedinačnim mečevima. Trebali smo pobijediti u prvom meču, no nažalost nismo. Gojo je igrao agresivno, moram još jednom pogledati taj meč. Nažalost, to je bio ključni meč – rekao je Troicki.


Đoković je, pak, naglasio da ga “boli ovaj poraz“.


– Izašli smo u taj meč parova vjerujući da možemo, premda smo znali da će to biti najteži meč, u kojem nismo favoriti, jer igramo protiv najboljih na svijetu. Ali, nismo htjeli izaći s bijelom zastavom – rekao je Đoković.


Nakon neizvjesnog prvog seta Đoković i njegov partner Filip Krajinović pali su u drugom setu, što “prvi reket svijeta” pripisuje odličnoj igri hrvatskog para.


– Oni igraju tako da jedan izlazi naprijed, a drugi mu štiti leđa i točno znaju gdje će pasti lopta. Čitavo vrijeme su nas pritiskali. Pokušali smo i nismo uspjeli – objasnio je.


“Mi ne igramo puno parove, no morat ćemo to popraviti u budućnosti, naći par koji će stalno igrati zajedno – rekao je Đoković i poručio kako sada želi zaboraviti na tenis te se potpuno isključiti i posvetiti obitelji, jer je umoran od ove sezone.


Upitan “koji je sljedeći turnir koji će igrati”, Đoković nije dao jasan odgovor.


– Znam na što se odnosi pitanje, ali neću vam večeras dati odgovor. Očigledno, Australija će doći vrlo brzo pa će te uskoro saznati. Potrebno mi je vrijeme koje ću provesti s obitelji, a vidjet ćemo što budućnost donosi – odgovorio je Đoković.


Organizatori Australian Opena su najavili da na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni neće moći nastupiti nijedan igrač koji nije cijepljen protiv Covida-19 te da ni za koga neće biti izmimke.


Đoković još uvijek nije otkrio je li cijepljen ili nije. Najbolji tenisač svijeta je prošle godine u Melbourneu po rekordni deveti put osvojio Australian Open i sljedeće godine bi osvajanjem desetog naslova imao priliku nadmašiti Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera s kojima dijeli rekord od 20 osvojenih trofeja na Grand Slam turnirima.