SP u biciklizmu

Nizozemski biciklist uhićen u Sydneyu prije početka utrke na SP-u, gurnuo je adolescentice u hotelu

Hina

Mathieu Van Der Poel/Foto REUTERS

Mathieu Van Der Poel/Foto REUTERS

Van der Poela je uhitila lokalna policija u subotu kasno navečer po australskom vremenu nakon što se posvađao s dvije djevojčice



SYDNEY  Nizozemski biciklist Mathieu van der Poel uhićen je u Sydneyu zbog svađe u jednom hotelu nekoliko sati prije početka utrke na Svjetskom prvenstvu u Wollongongu u kojoj je odustao nakon manje od 40 km.


Van der Poela je uhitila lokalna policija u subotu kasno navečer po australskom vremenu nakon što se posvađao s dvije djevojčice od 13 i 14 godina koje su mu više puta pokucale na vrata u hotelu, navodi se u izvješću australske policije.


“Oko 22.40 sati u subotu 27-godišnji muškarac je ušao u verbalnu svađu s dvije adolescentice od 13 i 14 godina u hotelu Brighton-Le-Sands. Prema podacima kojima raspolažemo, gurnuo je adolescentice od kojih je jedna pala na pod a druga udarila u zid pri čemu je lakše ozlijedila lakat”, navodi se u policijskom priopćenju.




Prema riječima Christopha Roodhoofta, menadžera Van der Poelovog tima Alpecin-Fenix, višestruki svjetski prvak u cyclocrossu “nije spavao cijelu noć” nakon incidenta koji se dogodio u hotelu gdje je smješten u Brighton-Le-Sandsu u predgrađu Sydneya.


Van der Poel prije početka utrke nije negirao incident. “Da, istina je, bila je jedna manja svađa”, izjavio je novinarima.


“Htio sam otići spavati rano jučer navečer, ali je bilo dosta djece na hodniku koji nisu prestajala kucati na moja vrata. Na kraju mi je bilo dosta. Rekao sam im, ne baš lijepo, da prestanu. Tada je pozvana policija koja me privela u policijsku postaju”, dodao je.


“Mathieu je išao spavati u oko 21.00 sat i u ponoć je još uvijek bilo bučno. Djeca su se igrala na hodniku i kucala na njegova vrata. Izašao je da im kaže da prestanu, ali očito na ne baš lijep način”, kazao je Roodhooft.


Kad se na kraju vratio u sobu u četiri ujutro, Van der Poel “nije oka sklopio” ostatak noći, rekao je menadžer.


Na utrci je odstupio nakon samo tridesetak kilometara.


U utorak će se Van der Poel, kojem je oduzeta putovnica, morati izjasniti na sudu za dvije optužbe za fizički napad na maloljetnice.


Nizozemac bio je jedan od tri glavna favorita cestovne utrke, uz Belgijca Wouta Van Aerta i Slovenca Tadeja Pogačara