SP u biciklizmu

Fran Miholjević završio na 53. mjestu cestovnu utrku na SP-u do 23 godine, Nicolas Gojković 31. u juniorskoj konkurenciji

Valentina Prokić

Fran Miholjević

Fran Miholjević

Miholjević je bio među bjeguncima, koji su na sredini staze imali tri minute prednosti



WOLLONGONG Riječki biciklist Fran Miholjević završio je na 53. mjestu cestovnu utrku kategorije U-23 na Svjetskom prvenstvu što se održava u australskom Wollongongu. Miholjević je rutu dugu 169.8 kilometara odvozio s osam minuta i 43 sekunde zaostatka za pobjednikom, kazahstanskim biciklistom Jevgenijem Fedorovim, koji je rutu odradio za tri sata, 57 minuta i osam sekundi. Miholjević je bio među bjeguncima, koji su na sredini staze imali tri minute prednosti.


Vozilo se po kišovitom vremenu i mokroj cesti, a čak 62 biciklista nisu završila utrku. Kroz cilj je prošlo njih 70. Posljednji put da je kazahstanski biciklist osvojio naslov svjetskog prvaka U-23 bilo je prije deset godina, 2012. kada je to uspjelo Alekseyu Lucenku (Astana Qazaqstan Team). Pobjednik Fedorov je također član Astana Qazaqstan Teama i profesionalni biciklist, koji je prije dva tjedna završio La Vueltu.


Cestovnu utrku na SP-u jučer su odvozili i juniori u dužini od 135.6 kilometara. Hrvatski predstavnik Nicolas Gojković završio je na 31. mjestu s 11 minuta i 50 sekundi zaostatka za pobjednikom Njemcem Emilom Herzogom.