OI u Tokiju

Ništa od obrane naslova olimpijskog pobjednika, Josip Glasnović tek 22. u kvalifikacijama trapa

Hina

Josip Glasnović/Foto REUTERS

Josip Glasnović/Foto REUTERS

Glasnović je nakon prvog dana kvalifikacija držao 10. mjesto sa 73 pogotka od 75 meta, da bi u četvrtak u prvoj seriji imao 24 od 25 pogodaka, a u završnoj 23 od 25



TOKIO  Hrvatski strijelac Josip Glasnović (38) neće obraniti naslov olimpijskog pobjednika u trapu osvojen prije pet godina u Rio de Janeiru, jedan od nositelja hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Igara u Tokiju u kvalifikacijama je zauzeo 22. mjesto sa 120 pogodaka.


Glasnović je nakon prvog dana kvalifikacija držao 10. mjesto sa 73 pogotka od 75 meta, da bi u četvrtak u prvoj seriji imao 24 od 25 pogodaka, a u završnoj 23 od 25. Naš je predstavnik promašio posljednju metu i tako uvelike pokvario plasman jer bi sa 121 pogotkom bio na diobi 12. mjesta, no svejedno ne bi ušao u finale među najboljih šest.


“Nisam se plasirao u finale, ali jako sam dobro pucao, 120 pogodaka od 125 pokušaja je vrlo dobar rezultat, to sam ‘puknuo’ u kvalifikacijama Rija i tada mi je garantirao finale, ali u Tokiju su mi falila još dva pogotka. Rezultati su iznimno visoki, za jedno mjesto u finalu je njih čak šest raspucavalo”, kazao je bivši olimpijski pobjednik Josip, koji će ove godine imati još dva natjecanja i već je počeo s pripremama za sljedeću.




Najbolji u kvalifikacijama bio je Čeh Jiri Liptak sa 124 pogotka, a u finale su se sa po 123 pogotka plasirali Britanac Matthew John Coward Holley, Kinez Haicheng Yu, Čeh David Kostelecky i Kuvajćanin Abdulrahman Al Faihan, dok je šest strijelaca imalo po 122 pogtoka te će o posljednjem finalistu odlučivati raspucavanje.