MLB liga

Ništa od nove MLB sezone, propao je dogovor između sindikata igrača i vlasnika klubova

Hina

Sve dok nema pravog dijaloga postoji veliki rizik oko otkazivanja - rekao je Rob Manfred, povjerenik ligeNEW YORK Povjerenik američke profesionalne bejzbolske lige MLB Rob Manfred izjavio je kako više nije siguran da će se ovogodišnja sezona igrati nakon što je sindikat igrača prekinuo pregovore s vlasnicima.


“Više nisam uvjeren kako će se sezona odigrati. Sve dok nema pravog dijaloga postoji veliki rizik oko otkazivanja”, rekao je Manfred koji je sve do prije tri dana bio siguran kako će se sezona igrati.


Prošloga tjedna igrači su odbili dva prijedloga vlasnika vezana za ovu sezonu, početak koje je zbog pandemije koronavirusa odgođen do daljnjega. Prvo su odbili prijedlog o odigravanju sezone od po 76 utakmica uz isplatu po 75 posto iznosa iz ugovora, a zatim su odbili i prijedlog o sezoni u kojoj bi svaka momčad odigrala po 72 utakmice uz isplatu po 83 posto iznosa iz ugovora. Igrači su predložili sezonu od 89 utakmica uz isplatu punih ugovora, ali to su odbili vlasnici.
“Ovakve stvari se ne bi smjele događati, ovo je prava katastrofa za našu igru. Moramo pronaći zajednički jezik i započeti sezonu na doborbit navijača. Vlasnici su u potpunosti posvećeni tome da se igra, ali nažalost više vam ne mogu sa sigurnošću tvrditi kako će se to dogoditi”, dodao je Manfred.