Stop vaterpolu

Ništa od gostovanja vaterpolista Juga na Kantridi, nekoliko igrača Dubrovčana je pozitivno

Igor Duvnjak

Dario Rakovac (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Vrlo dvojbeno je i odigravanje turnira Kupa Hrvatske u Dubrovniku i Zagrebu



RIJEKA Pandemija koronavirusa hara hrvatskim sportom, tako je, nažalost, na red došao i hrvatski vaterpolo. Nakon nedavnog “zaleđivanja” reprezentacije na red su došli i klubovi, neće biti ništa od očekivane utakmice na Kantridi između Primorja Erste Bank i Juga Adriatic osiguranje, ali na red su došli i drugi klubovi, praktički hrvatsko prvenstvo je na “mrtvom vezu”. Oglasio se priopćenjem Milivoj Bebić, povjerenik natjecanja, inače nekada najbolji vaterpolist svijeta. Naveo je kako je nekoliko igrača Juga i Mornara imali simptome zbog čega su se testirali, a rezultati nekolicine igrača su, nažalost, pozitivni zbog čega se odgađaju utakmice Mornar – KPK, te Primorje EB – Jug AO. Jugaši su trebali igrati u Rijeci ovoga četvrtka od 20 sati, a spomenutom je KPK-u još ranije otpala domaća utakmica s Riječanima.


Prvak iz Dubrovnika je pak sve potvrdio uz dodatak kako su pozitivni reprezentativci Luka Lončar i Hrvoje Benić. Još od ranije je poznato kako je veći broj igrača Mladosti i Medveščaka u samoizolaciji zbog čega su otpale utakmice POŠK – Medveščak i Solaris – Mladost. Tako ispada kako je u opticaju tek utakmica Galeb MR – Zadar 1952, koja bi se trebala igrati u subotu.
Bebić uz to u priopćenju navodi kako postoji mogućnost odigravanja ovog vikenda odgođene utakmice 3. kola Solaris – KPK, susreta koji je bio odgođen zbog koronavirusa u redovima korčulanske momčadi.


Utakmice 6. kola su se trebale igrati 4. studenog, a od 6. do 8. studenog kvalifikacijski turniri Kupa Hrvatske (jedna skupina u Zagrebu, a druga u Dubrovniku), no već sad je jasno kako će biti novih odgoda…