PH u atletici

Nicole Milić, Koni Dubrović i Sandro Čović Marić osvojili titule prvaka Hrvatske

Ivana Vaupotić

Nicole Milić/Foto V. KARUZA

Nicole Milić/Foto V. KARUZA

Atletičari Kvarnera osvojili su šest odličja



RIJEKA  Atletičari Kvarnera osvojili su šest odličja na otvaranju nove dvoranske sezone, na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, domaćin kojega je bio Zagreb, okitili su se dvama zlatima, trima srebrima i jednom broncom.


Nicole Milić osvojila je titulu državne prvakinje u utrci na 400 metara istrčavši osobni rekord od 55.53 sekunde, a zajedno s Elide Babić, Helenom Pervan i Rori Kezele bila je i dio srebrne Kvarnerove štafete 4×400 metara (3:55.90).


Zlato je klubu s Kantride na prvom natjecanju sezone donijela i Koni Dubrović, koja je u utrci na 3.000 metara slavila s novim osobnim rekordom od 10:14.08 minuta.




Nika Krculić okitila se srebrom u troskoku skočivši osobni rekord od 10,98 metara, a na drugu stepenicu pobjedničkog postolja stala je i Andrea Bošnjak u visu (153 cm). Elena Ban osvojila je broncu u utrci na 1.500 metara istrčavši osobni rekord od 4:41.69 minuta.


Atletičar Viškova Sandro Čović Marić postao je prvak Hrvatske u bacanju kugle osobnim rekordom od 14,08 metara, dok je srebro za Grobnik osvojio Fabijan Zaharija, koji je u visu preskočio 189 centimetara.


Budući da je mlađeseniorsko PH ujedno bilo i izborno natjecanje za tromeč Hrvatske, Slovenije i Srbije, što će se 24. siječnja održati u Beogradu, boje Kvarnera u Zagrebu je branila i Klara Barnjak, koja se natjecala izvan konkurencije u skoku udalj u kojem je skočila osobni rekord od 6,29 metara.