Nick je opet u formi

Nestašni Australac se opet zaigrao: “Trener? To nema smisla u mojem stadiju karijere, ionako ne volim slušati savjete”

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Treneri su previše plaćeni i njihovo angažiranje bilo bi nepotrebno rasipanje novca - kazao je KyrgiosSYDNEY Australski tenisač Nick Kyrgios (25), koji je sklon incidentima, smatra da je angažiranje trenera nepotrebno rasipanje novca, te da u njegovom slučaju to nema smisla jer ionako nema ambicije osvajati grand slam turnire.


“Moja teniska karijera je u tom stadiju da više nema smisla angažirati trenera, a i ne volim slušati tuđe savjete. Ljudi shvaćaju sport previše ozbiljno, a ja samo želim igrati, zabavljati se i popiti pivo nakon meča”, kazao je Kyrgios, gostujući u podcastu svog prijatelja australskog komičara Elliota Loneyja.


Unatoč velikom talentu Kyrgios nikad nije došao u vrh svjetskog tenisa. Trenutno je 40. tenisač svijeta, a najbolji renking imao je u listopadu 2016., kada je bio 13. na ATP listi.
“Nemam ambicije osvajati grand slam turnire jer mislim da moje tijelo nije u stanju izdržati sedam mečeva u dva tjedna, provodeći tri ili četiri sata na terenu. Mislim da su treneri previše plaćeni i njihovo angažiranje bilo bi nepotrebno rasipanje novca”, dodao je Kyrgios, koji je samo dva puta u karijeri stigao do četvrtfinala grand slam turnira, u Wimbledonu 2014. te na Australian Openu 2015. godine.