Nick Kyrgios

Nestašni Australac ponovo je šokirao teniski svijet: “Da je po mojem, ne bih više igrao…”

Hina

Nick Kyrgios i djevojka Costeen Hatzi/Foto REUTERS

Nick Kyrgios i djevojka Costeen Hatzi/Foto REUTERS

Umoran sam. Iza mene su tri operacije - rekao je Kyrgios



ZAGREB Australski 28-godišnji tenisač Nick Kyrgios, koji se oporavlja od raznih ozljeda i operativnih zahvata, izjavio je da mu se “više ne igra tenis” i da bi “rado prekinuo igračku karijeru”, ali je uvjeren da u sebi ima “još jednu do dvije dobre godine”.


Kyrgios je u ovoj godini odigrao samo jedan meč i izgubio od Kineza Wua Yibinga na turniru s travnatom podlogom u njemačkom Stuttgartu.


Finalist Wimbledona iz 2022., koji se prošle godine popeo do 11. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, u netom završenoj sezoni je propustio sve Grand Slam turnire, a u subotu je najavio da će drugu godinu zaredom preskočiti nastup na Australian Openu u Melbourneu, jer je u strahu da bi se ponovno mogao ozlijediti.




– Iskreno, da je po mojem, doista više ne bih igrao. No, moram. Imam još toliko toga za pokazati, ali ne igra mi se više – izjavio je Nick Kyrgios u ‘podcastu’ “On Purpose” (S namjerom) kojeg vodi Jay Shetty.


Kyrgios je bio prisiljen odustati od ovogodišnjeg nastupa na Australian Openu zbog ozljede koljena, Roland Garros je propustio zbog ozljede stopala, a na Wimbledonu i US Openu nije zaigrao zbog ozljede ligamenata zgloba zapešća.


– Umoran sam. Iza mene su tri operacije. Imam samo 28 godina, a oduvijek sam želio imati obitelj i živjeti život bez bolova. Danas kad ustanem ne mogu hodati bez bolova – rekao je Kyrgios koji je još prije javno progovorio o svojim psihičkim problemima putem društvenih mreža i u popularnom dokumentarnom serijalu posvećenom nekolicini vrhunskih tenisačica i tenisača “Break Point”, koji je moguće pogledati na platformi Netflix.


Unatoč trenutačnom fizičkom stanju, Kyrgios još nije digao ruke od svoje igračke karijere.


– Samo želim odigrati još jednu ili dvije godine na vrhunskoj razini i onda otići onako kako ja želim. Ne želim ponovno na nekakvu operaciju ili prolaziti nešto slično. Mislim da još uvijek mogu imati jednu do dvije dobre sezone i to će biti to – izjavio je pobjednik Australian Opena u paru iz 2021. te dodao:


– Bit ću zadovoljan svojim postignućima i moći ću reći svima onima koji žele da i dalje igram da se moraju pomiriti s tim da prestajem s igranjem.