Doigravanje vaterpolista

Nakon Prve HNL s natjecanjem kreću i vaterpolisti, ali ima jedan problem: Mladostaši su bili na teniskom turniru u Zadru!

Hina

Dva igrača Mladosti bila su na teniskom turnir u Zadru. Žapce u petak i subotu očekuju ogledi protiv POŠK-a



ZAGREB  Nakon  nogometnih (Prva HNL) ove  srijede nastavljaju se i vaterpolska natjecanja u Hrvatskoj. Preciznije, igraju se prvi susreti  doigravanja prvenstva Hrvatske.


U prvoj četvrtfinalnoj utakmici u srijedu Primorje EB će u 20 sati igrati protiv splitskog Jadrana, dok će u istom terminu Solaris u Šibeniku ugostiti Mornar iz Splita.  Uzvratne utakmice odigrale bi se u subotu u Splitu, s tim da bi Jadran i Primorje igrali u 18.30, a Mornar i Solaris u 20 sati.


Zbog smanjenja troškova putovanja i organizacija utakmica Galeb iz Makarske će oba četvrtfinalna susreta odigrati na bazenu u Gružu, s tim što će u četvrtak u 19 sati biti domaćin, dok bi se druga utakmica igrala sutradan na istom bazenu s početkom u 11 sati.


Mladostaši u samoizolaciji



Kako izvještavaju Sportske novosti dva vaterpolista Mladosti nalaze sa u samoizolaciji. Riječ je o Jerku Jurlini i Marinu Dašiću koji su bili proteklog vikenda na teniskom turniru u Zadru. Nije još poznato da li su zaraženi kao i to da li će moći igrati u četvrtak, odnosno da li će ovaj slučaj ostaviti implikacije na predstojeće sudare “žabaca”.

Iz istih razloga i splitski POŠK će obje četvrtfinalne utakmice protiv Mladosti odigrati u bazenu na Savi, i to prvu u petak u 20.45 sati, a uzvrat u subotu u 10.30 sati.


“Za razliku od drugih sportova mi smo odlučili nastaviti natjecanje tijekom ljeta jer smatramo da je to izuzetno važno za naš sport, ali i za igrače, posebno za reprezentativce. Prvenstvo ćemo pokušati što je više moguće igrati na otvorenom i nadamo se da će nam epidemiološka situacija omogućiti da se sve utakmice odigraju uz prisustvo gledatelja”, kazao je za Hinu glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković.


Po njegovim riječima najkasniji mogući završetak doigravanja bio bi 2. kolovoza, a već je odlučeno da će se završni turnir četiri najbolje momčadi Regionalne vaterpolske lige održati 11. i 12. srpnja u Dubrovniku, i na njemu će nastupiti Jug AO, Mladost, splitski Jadran i crnogorski predstavnik Jadran iz Herceg Novog.


Po završetku domaćeg prvenstva ponovno će se okupiti hrvatska reprezentacija, koja bi od 9. do 15. kolovoza trebala imati pripreme u Korčuli na kojoj će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Italije. U planu je i tjedan dana priprema u Šibeniku, od 23. kolovoza do 1. rujna, tijekom kojih bi se trebao održati i pripremni turnir HEP kup na kojemu bi, uz Hrvatsku, trebale nastupiti reprezentacije Crne Gore, Italije i Grčke.