OI u Tokiju

Argentinski skakač s motkom zbog pozitivnog Amerikanca Sama Kendricksa završio u samoizolaciji

Hina

Članovi australske delegacije su izolirani u svojim sobama kao mjera opreza nakon vijesti o pozitivnom nalazu na COVID američkog atletičara," objavili su iz Australskog olimpijskog odbora



TOKIO Argentinski skakač motkom German Chiaraviglio pozitivan je na koronavirus i za njega su Olimpijske igre u Tokiju završile i prije nego što su počele.


“Jako je teško obraditi ovu vijest u mojoj glavi, sigurno će mi trebati puno vremena,” kazao je argentinski atletičar.


“Nažalost, izoliran sam u hotelu u kojem ću provesti nekoliko dana. Znali smo da su ove Olimpijske igre drugačije i s drugačijim pravilima, i evo mene, ja sam na redu,” dodao je Chiaraviglio kojem su ovo trebale biti treće OI nakon nastupa u Pekingu i Rio de Janeiru.




U samoizolaciji, ali iz predostrožnosti je završilo nekoliko članova australske delegacije koji su bili u kontaktu s dvostrukim svjetskim prvakom u skoku s motkom, Amerikancem Samom Kendricksom koji je morao odustati od nastupa na OI zbog pozitivnog nalaza na virus COVID-19.


“Članovi australske delegacije su izolirani u svojim sobama kao mjera opreza nakon vijesti o pozitivnom nalazu na COVID američkog atletičara,” objavili su iz Australskog olimpijskog odbora.


Nešto ranije je objavljeno i kako Kendricks morao odustati od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pozitivnog nalaza.


“Zdravlje i sigurnost naših sportaša naš je prioritet. U skladu s lokalnim pravilima i protokolima, Sam je prebačen u hotel te se nalazi u izolaciji. Poštujući njegovu privatnost, ne možemo dati više informacija”, objavio je Američki olimpijski odbor.