Svečanost u HKD-u

NAJBOLJI U GRADU Mirna Bosak, Marin Bosiočić, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke laureati

Denis Frančišković

Ivan Mance, Srećko Juričić, Marin Bosiočić, Mirna Bosak i suigračice iz Mlake/D. ŠKOMRLJ

Ivan Mance, Srećko Juričić, Marin Bosiočić, Mirna Bosak i suigračice iz Mlake/D. ŠKOMRLJ

Trener Kuglačkog kluba Mlaka dobio je nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Slobodan Čegar, trener Kluba dizača utega Kvarner posebno priznanje za uspješan dugogodišnji rad



RIJEKA Mirna Bosak, kuglačica Mlake i Marin Bosiočić, šahist Rijeke u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji, te Kuglački klub Mlaka u ekipnoj i Hrvatski nogometni klub Rijeka u momčadskoj konkurenciji najuspješniji su sportaši I sportski kolektivi grada Rijeke u tradicionalnom izboru Riječkog sportskog saveza što je održana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Mirna je svoje priznanje zaslužila osvajanjem zlatnog odličja u sastavu reprezentacije na ekipnom SP-u i pojedinačnog zlata na Svjetskom kupu, a uz to je članica Mlake čija je 2019. bila prožeta povijesnim uspjesima. Marinu je pak dugo očekivano priznanje pripalo zbog osvajanja seniorskog prvaka Hrvatske u šahu, a bio je i peta ploča na ekipnom EP-u gdje je Hrvatska također osvojila zapaženo peto mjesto.


Kuglačice Mlake očekivano su ponijele naslov najboljeg ženskog sastava nakon osvajanja Svjetskog kupa, drugog mjesta Lige prvaka i Prvenstva Hrvatske, a HNK Rijeka nakon još jedne zapažene sezone u kojoj je momčad osvojila Rabuzinovo sunce i drugo mjesto u ligaškom natjecanju.


U juniorskoj konkurenciji laskava priznanja ponijeli su Anamarija Grdić, kuglačica Mlake i Leon Petz, boćar Vargona. Anamarija je osvojila srebra na U-18 SP-u u sprintu i pojedinačno te je prvakinja Hrvatske u toj dobnoj kategoriji, dok je Leon osvojio broncu na U-18 SP-u u preciznom izbijanju te naslova u bližanju i izbijanju u krug.




Plivački klub Kantrida najuspješnija je ženska juniorska ekipa, briljirale su prije svega njihove štafete (4×100, 4×50 mješovito) na juniorskom i seniorskom PH osvojivši četiri zlata u sastavu Anja Juričić, Meri Mataja, Suzana Ćorić i Klara Kosanović. Njima se pridružio veslački dvojac bez kormilara Jadrana, najbolja juniorska momčad u sastavu Goran Mirić i Matej Stilin koji je osvojio prvo mjesto u Kupu Hrvatske.



Laura Lisac, karatistica Delte, obilježila je prošlu godinu u kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je proglašena najuspješnijom zbog osvajanja bronce na SP-u u Čileu u kategoriji preko 54 kilograma. Mateo Pejić, boksač Kinga, ponio je priznanje najboljeg kadeta, bljesnuo je osvajanjem srebra na EP-u u kategoriji do 76 kilograma te zlata na državnom prvenstvu.


Odbojkašice HAOK Rijeka CO s trenericama Gordanom Tomić i Ivom Lovrinov izabrane su za najbolju žensku kadetsku ekipu osvajanjem drugog mjesta na Prvenstvu Hrvatske, a Vaterpolo klub Primorje EB najboljim muškim kadetskim sastavom predvođen trenerskim dvojcem Igor Pezelj – Željko Tonković nakon osvajanja naslova državnih prvaka.


Dodijeljene su i nagrade nauspješnijim sportašima s invaliditetom u tri kategorije. Laura Štefanac, članica Atletskog kluba Kvarner, najuspješnija je u kategoriji gluhih sportaša s osvojenim zlatom u koplju na EP-u (Bochum, 45.85 m), a Vedran Dumenčić, član Sportskog kluba slijepih Rijeka, sportaš u seniorskoj konkurenciji, nakon osvajanja srebra na Pojedinačnom IBSA EP-u za slijepe i slabovidne u Zagrebu. U juniorskoj konkurenciji priznanje je pripalo Luki Wagneru, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac koji je osvojio srebro na Igrama mladih u boćanju u Finskoj.


Bila je ovo prigoda i za posebna priznanja koja je dodijelio gradonačelnik Vojko Obersnel. Tonči Mikac, trener Kuglačkog kluba Mlaka dobio je nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Slobodan Čegar, trener Kluba dizača utega Kvarner posebno priznanje za uspješan dugogodišnji rad. Klubu sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris pripalo je pak posebno priznanje za iznimno uspješan dugogodišnji rad.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU