Noć šampiona

Najavljena boksačka poslastica u matuljskom ringu, susrest će se i reprezentacije

Ljiljana Hlača

Eni Šebalj, Goran Petrc, Franjo Marković, Ante Vičević i Jelena Roganović/M. GRACIN

Eni Šebalj, Goran Petrc, Franjo Marković, Ante Vičević i Jelena Roganović/M. GRACIN

U subotu, 30. studenoga, snage će odmjeriti boksači iz 20-ak hrvatskih klubova, a dan kasnije, u 17.30 sati zakazan je početak međunarodnog susreta između selekcija Hrvatske i Italije 



RIJEKA U subotu 30. studenoga i nedjelju 1. prosinca u školskoj sportskoj dvorani Općine Matulji održat će se sportsko-zabavni spektakl pod nazivom – Noć šampiona Matulji 2019. Taj događaj najavili su Goran Petrc, pročelnik Ureda Županije, Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji, prof. dr. sc Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, Franjo Marković, predsjednik Boksačkog kluba Šampion Rijeka, te Ante Vičević, predsjednik Boksačkog kluba Rijeka.


Riječ je o pravoj boksačkoj poslastici u kojoj će u subotu snage odmjeriti najbolji boksači iz 20-tak hrvatskih klubova (početak mečeva je u 13 sati), a u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, na programu je međunarodni dvoboj između Hrvatske i Italije.


Prikupljena sredstva od ulaznica (cijena ulaznice u subotu će iznositi 10 kuna, a u nedjelju 30 kuna) namijenjena su KBC-u Kantrida, Odjelu onkologije, za kupnju uređaja, odnosno monitora za nadzor životnih funkcija.




Počelnik Ureda Županije Goran Petrc rekao je da se ovdje radi o značajnom sportskom događaju za Primorsko-goransku županiju tim više što ima humanitarnu notu dok je zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj izrazila zahvalnost jer je Općina prepoznata kao domaćin ovog sportskog susreta.


Predsjednik Boksačkog kluba Šampion Rijeka Franjo Marković uputio je riječi hvale boksačima koji su odlučili biti dio ove sportske priče i tako pomoći bolesnoj djeci. Predstojnica Klinike dr. sc. Jelena Roganović rekla je da ne sumnja u interes javnosti tako da će se po završetku Noći šampiona prikupiti dovoljno novaca kako bi se kupio uređaj.