Ivana Habazin

Nadam se da će meč protiv Clarrese Shield ipak biti održan u budućnosti

Ivana Vaupotić

Ivana Habazin/Foto D. JELINEK

Ivana Habazin/Foto D. JELINEK

ZAGREB Protekli vikend trebao je pokazati svim ljubiteljima boksa kako udara cura iz Zlatara u meču za naslov svjetske prvakinje po WBC i WBO verziji, u supervelter kategoriji. Međutim, Ivana Habazin rezolutno je odbila svaku pomisao na sučeljavanje s Claressom Shield, čiji je brat nanio teške ozljede treneru najbolje hrvatske boksačice. James Ali Bashir završio je u bolnici sa slomljenom vilicom i izljevom krvi u mozak nakon što ga je Artis Jaquel Mack mučki udario šakom iza uha, i to za vrijeme vaganja, samo dan uoči meča koji je zakazan u američkom gradu zvanom Flint.Svi relevantni svjetski mediji prenijeli su vijest o nezapamćenom incidentu, a posebno šokantno su izgledale snimke i fotografije, snimljene mobitelima, na kojima 68-godišnji Bashir leži u nesvijesti obliven krvlju na Ivaninim rukama. Tako je i većina hrvatske javnosti saznala da u ovoj zemlji postoji vrhunska boksačica s više nego pristojnim izgledima za proboj do vrha.

– Kada je meč dogovoren, na početku se više pisalo o Claressi nego o meni s obzirom na to da je ona dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja. Devedeset posto ljudi je mislio da ću izgubiti, ali ja vas uvjeravam, nokautirala bih je da je taj meč bio održan. Nikada nisam bila u ovako dobroj formi i sve treninge sam odradila maksimalno, nisam imala ni zdravstvenih problema. S druge strane, ona nikada nije došla na meč u lošijoj formi – objašnjava Ivana.


Tek kada čovjek čuje cijelu priču vezanu uz taj meč, postane mu jasno kroz što je sve 29-godišnja bokasačica iz Zlatara prošla u zadnje vrijeme. Nije pretjerano reći da je sve izgledalo kao beskonačna epizoda Zone sumraka.


– To je bila velika prilika za mene, ali, na našu žalost, ostala je nerealizirana. Nadamo se da će taj meč ipak biti održan u budućnosti. Imamo ugovor koji je, na neki način, i dalje važeći. Tamo piše da bi datum meča trebalo dogovoriti u roku od 180 dana. No, sada imamo neke druge pregovore, a nisam sigurna želi li nam promotor izaći u susret – rekla je Ivana.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU