Croatia open

Na Zametu održan Croatia open u karateu, Boran Berak, Laura Lisac, Alessandra Hasani i Ema Sgradelli potvrdili vizu za SP

Marko Dobrecović

Laura Lisac i Ema Sgardelli/Foto A. KRIŽANEC

Laura Lisac i Ema Sgardelli/Foto A. KRIŽANEC

Riječanka Ema Sgardelli dominantno je odradila nastup osvojivši prvo mjesto u seniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji



RIJEKA  Boran Berak (TAD, do 67 kg), Laura Lisac (Ri Croatia, do 61 kg), Alessandra Hasani (TAD, do 55 kg) te Ema Sgardelli (Champion, do 50 kg) branit će boje Primorsko-goranske županije na Svjetskom prvenstvu u karateu, što će se od 24. do 29. listopada održati u Budimpešti. Svoje mjesto među putnicima na SP osigurali su na Croatia openu, turniru što je u organizaciji riječkog TAD-a proteklog vikenda održan u Centru Zamet, jednom od tri kvalifikacijska turnira. Osim njih Hrvatsku će u borbama predstavljati Anđelo Kvesić (Hercegovina, preko 84 kg), Enes Garibović (Varaždin, do 84 kg), Ivan Martinac (Hercegovina, do 75 kg), Noa Rumenjak (Ipon, do 60 kg), Nikolina Golomboš (Tigar, preko 68 kg) i Sadea Bećirović (Samobor, do 68 kg), te kataši iz Koprivnice, Matija Relić i Sara Malčec.


Anđelo Kvesić i Enes Garibović svoj su plasman na SP osigurali kao osvajači medaljom s prošloga prvenstva, dok je Boran Berak slavio na prvim dvama izbornim turnirima u Čakovcu i Budimpešti. Ivan Martinac i Noa Rumenjak pobjedama na riječkom turniru motivirano odlaze na prvenstvo.


Uz prvo mjesto u kategoriji preko 84 kilograma na Croatia openu, Anđelo Kvesić, osvajač dviju svjetskih bronci, u Budimpešti cilja na zlato.




– Kroz ova tri izborna turnira opet sam potvrdio kvalitetu i osigurao bodove bez obzira što imam direktan plasman na prvenstvo. Ovo je četvrti vikend da radim turnire. Na svjetskoj ligi u Dublinu bio sam treći, na međunarodnom turniru u Budimpešti drugi, na Balkanskom prvenstvu u Albaniji nažalost nisam osvojio medalju, ali imao sam tri dobra meča. Ti su nastupi najbolja fizička i psihička priprema za ono što me čeka na Svjetskom prvenstvu. Tamo idem spreman na sve i mislim da me nema što iznenaditi. Imam dvije svjetske bronce, stoga mi je zlato cilj – kazao je Anđelo Kvesić.


Ivan Martinac se na Croatia openu pojavio s velikom bodovnom prednošću, a pobjeda na Zametu potvrdila je njegovu dobru formu.


– Zbog održavanja dobre forme morao sam ostvariti dobar rezultat. Ostvario sam četiri pobjede bez izgubljenog boda, tako da sam vrlo zadovoljan svojim nastupom. Budući da je ovo zadnji nastup uoči SP-a, smatram da je ovo bila uspješna uvertira u Budimpeštu – rekao je Martinac.


Riječanka Ema Sgardelli dominantno je odradila nastup osvojivši prvo mjesto u seniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji, motivacije joj ne nedostaje, a prije SP-a u Mađarskoj, ova mlada nada će put rijadskog tatamija u okviru Svjetske lige. Riječki ispit uspješno je riješila i Laura Lisac osvojivši prvo mjesto do 61 kilograma, dok je Alessandra Hasani bila peta do 55 kilograma.


– Ne znam još kako bih opisala ovaj osjećaj. Osim što sam osvojila zlato u mlađim seniorkama, ovim sam se rezultatom plasirala na europsko prvenstvo iduće godine. Reprezentacija sutra putuje u Makedoniju na završne pripreme za SP, nakon kojih odlazim u Rijad na Svjetske igre, s kojih ću otići u Budimpeštu na Svjetsko prvenstvo – zaključila je Sgardelli.