Superliga odbojkaša

Na Trsatu se igra susjedski odbojkaški derbi, Riječani trebaju bodove spasa

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

U prvom dijelu smo ih pobijedili na njihovom parketu, ali i oni su dobili Varaždin u posljednjem kolu te osvojili važne bodove - kaže trener Liverić



RIJEKA  Nepuna tri dana nakon dramatičnog poraza u Slavonskom Brodu, odbojkaše Rijeke danas od 17.30 sati na Trsatu čeka susjedski, ujedno i derbi začelja s Rovinjom. Riječani nisu uspjeli protiv Marsonije ostvariti i treću uzastopnu pobjedu, poraženi su nakon što se četvrti set protegao do nevjerojatnog 44. poena.


– Iskreno, ne sjećam se da se nešto slično dogodilo u povijesti kluba… Publika je sigurno uživala, tim više što je domaća ekipa na kraju odnijela pobjedu – rekao je Velimir Liverić, dugogodišnji igrač i trener riječkih odbojkaša. Riječani nisu nastavili niz pobjeda, ali su nastavili niz dobrih igara.


– Ponekad nam jednostavno nedostaje »točka na i«. Doduše, imali smo nekih zdrastvenih problema. Mičetić je bio bolestan nekoliko dana, Dukić je osjetio tetivu… Sve je to skupa ostavilo traga – dodao je Liverić.




Situacija na ljestvici jasno sugerira da Rovinj mora pasti na Trsatu.


– Moramo samo nastaviti igrati kao u posljednje vrijeme. Igramo doma, bit ćemo odmorniji. Valjda će nam se malo i sreća osmjehnuti. Rovinj je u stanci zamijenio stranca, stigao im je drugi Brazilac. Vratio im se i jedan igrač na poziciji četvorke… U prvom dijelu smo ih pobijedili na njihovom parketu, ali i oni su dobili Varaždin u posljednjem kolu te osvojili važne bodove – rekao je trener odbojkaša Rijeke.