Svjetski skijaški kup

Na Sljemenu se danas vozi slalomska utrka skijaša, a na startu će se naći i hrvatska šestorka

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Prva vožnja je na programu u 15.30, druga u 18.40 sati



ZAGREB Danas je na Sljemenu programu utrka skijaša uz nastup hrvatske šestorke. Sve ukazuje na to da će uvjeti biti još zahtjevniji nego jučer. Prva vožnja je na programu u 15.30, druga u 18.40 sati.


– Mislim da će dečki imati dosta tešku utrku jer se najavljuje kiša s prelaskom u snijeg. Jedini koji će imati još teži posao od njih su organizatori. Nema zimske bajke, a to je samo stavilo pritisak na organizatore koji su morali napraviti ogroman posao kako bi pripremili stazu. Šteta da nema tog zimskog dekora, ali na to ne možemo utjecati – objasnio je Ivica Kostelić, koji je bio predvozač uoči prve vožnje slaloma za skijašice.


Prema njegovim riječima, nedostajali su i gledatelji.




– Svima da bi nam bilo draže da su ovdje, ali nema ih ni na većini utrka u Svjetskom kupu, i to traje već gotovo dvije sezone. Naravno, veselimo se nekakvoj budućnosti u kojoj će se gledatelji opet pridružiti utrkama. Publika je motivirajući faktor, ali svi su profesionalci. Ova utrka nakon dugo godina ima već i nekakav pedigre u Svjetskom kupu, što je dobro i za određenu sliku, brend Zagreba i Hrvatske. Za našu reprezentaciju i mlađe generacije to znači jako puno – dodao je Kostelić, posljednji hrvatski predstavnik, koji se popeo na pobjedničko postolje na Crvenom spustu, 5. siječnja 2012. godine, kad je osvojio treće mjesto.