Triatlon

Na Preluku održano osmo izdanje Triop triatlona, Gabriel Barac i Marija Lukin pobjednici

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Najmlađi uzrasti su se natjecali u akvatlonu



PRELUK Gabriel Barac (Rival) i Marija Lukina (Rudolf Perešin) pobjednici su sprint triatlona što je održan u okviru osmog izdanja Triop triatlona, natjecanja što se boduje za hrvatsku ligu i Alpe Adria Kup, a što je u uvali Preluk okupio 340 natjecatelja od od 7 do 77 godina u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Natjecatelji su osim iz Hrvatske bili iz Italije, Austrije, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a natjecali su se u akvatlonu za najmlađe, supersprintu za kadetski uzrast, te sprintu za juniorski i seniorski uzrast.


U supersprint triatlonu u kategoriji U-13/U-15 najbolji su bili Konrad Kralj (Maksimir) i Enja Martinšek (Ljubljana). Najmlađi uzrasti su se natjecali u akvatlonu, a najbolje plasirani u kategoriji U-11 godina bili su Francesco Duca (Go Tri Team) i Melissa Tosolini iz istoga kluba. U kategoriji U-9 pobijedili su Jure Hribar (Ljubljana) i Laura Grbac (Matulji), dok su kod najmlađih natjecatelja, onih mlađih od 7 godina, slavili Anže Hribar (Ljubljana) i Zoe Šumanovac (Maksimir).


– Triop su potpunosti organizirali Matulji, odnosno njegovi članovi i volontera. Zahvaljujemo svim volonterima i svim službama koje su nam pomogle u organizaciji i da sve prođe u najboljem redu – rekao je Franko Faustini, predsjednik Triaton kluba Matulji, koji broji osamdesetak članova