Platak Snowboard Session

Na Platku će se održati atraktivna sportsko-zabavna manifestacija, nagradni fond je 520 eura

Valentina Prokić

Leo Pavela, Miodrag Toskić, Vojko Braut

Leo Pavela, Miodrag Toskić, Vojko Braut

Organizatori očekuju 30-ak natjecatelja



 
RIJEKA  Snowboard klub Nine uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera organizira međunarodno natjecanje u snowboardingu Platak Snowboard Session.


– Ova atraktivna sportsko-zabavna manifestacija obogatit će ponudu primorsko-goranskog kraja, a bit će održana u subotu, 5. ožujka – najavio je zamjenik župana Vojko Braut na konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije.


Prema riječima predsjednika Kluba Miodraga Toskića natjecatelji iz regije, Austrije, Slovenije, Italije i Bugarske odmjerit će snage u big air disciplini, najatraktivnijoj disciplini u ekstremnim sportovima. Natjecanje, odnosno session, traje dvije runde, od kojih je prva kvalifikacijska, a druga finalna runda. Natjecatelji pritom imaju mogućnost izvoditi trikove u neograničenom broju pokušaja na skakaonici koja će biti izgrađena za ovu priliku.




Organizatori očekuju 30-ak natjecatelja koji se natječaju za nagradni fond od 520 eura. Nagrada za prvo mjesto iznosi 300, drugo mjesto 150 te treće 70 eura. Natjecanje će se održati na dnu staze Radeševo na Platku, pored snowboard parka. Dio staze na kojem će se održavati natjecanje bit će ograđen, dok će ostatak staze biti dostupan za korištenje građanima prema uobičajenim pravilima. Osim samog natjecanja, priprema se i bogati zabavno-glazbeni program, a na dječjoj stazi najmlađi će moći prvi put stati na snowboard uz pomoć instruktora.


Kako je istaknuo županijski vijećnik Leo Pavela, Primorsko-goranska županija predvodi po pitanju skijanja i ulaganja u zimske sportove na goranskom području.


– Nadamo se još većim manifestacijama u cilju brendiranja toga kraja. U budućnosti vidimo hotele, skijališta i Gorski kotar kao prepoznatljivu destinaciju za domaće, ali i strane goste. Cilj je da gorsko područje još više zaživi, a lokalna zajednica uživa u tim plodovima – rekao je vijećnik Pavela.