Problemi za Primorje EB

Na Kantridi su ogorčeni izbacivanjem iz vaterpolskog doigravanja, a mogli bi ostati i bez Regionalne lige

Valentina Prokić

Prvih pet sastava ide u Regionalnu ligu i sada riskiramo ispadanje. Vidjet ćemo što će odlučiti - razočarano će Samir Barać



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB za zelenim su stolom izgubili mogućnost ulaska u polufinale doigravanja te osvajanja četvrtog mjesta. Naime, na prijedlog povjerenika za natjecanje Milivoja Bebića, Upravni odbor HVS-a odbio je molbu Primorja EB za odgodom utakmice sa Solarisom koja je bila zakazana za jučer, zbog zdravstvenog stanja igrača. Dio Primorjaša je još uvijek u samoizolaciji, dio, iako je prebolio koronu, nije sposoban za normalno treniranje, a kamoli odigravanje natjecateljske utakmice. No, HVS-u zdravlje igrača nije važno, važan je raspored i TV prijenosi finalne serije koje su unaprijed dogovorili, iako vlada pandemija. Utakmica je registrirana 0:5 bez borbe u korist Solarisa i što se HVS-a tiče, forma je zadovoljena. Tako će šibenski Solaris ni kriv ni dužan igrati jednu utakmicu polufinala doigravanja protiv Juga danas u Dubrovniku i osvojiti četvrto mjesto.


Šibenska pobjeda


– Smiješno je unaprijed dogovarati raspored dok je u tijeku pandemija, ali kod nas je to tako. HVS nema navedeno u pravilniku što se događa nakon što igrači prebole Covid-19. U Srbiji su to riješili, donijeli su članak koji kaže da od zadnjeg dana izolacije imaš 21 dan za oporavak. Bilo bi normalno da smo dobili odgodu i da se utakmica igra kada zdravstveno stanje igrača to bude dopuštalo – kaže predsjednik Primorja EB Samir Barać.


Naravno, u HVS-u nitko nije ponudio Primorju nadoknadu za sve uloženo tijekom sezone. Cilj je bio osvajanje četvrtog mjesta i da je situacija normalna, riječki vaterpolisti bi sezonu i završili na četvrtom mjestu budući da su slavili u prvom susretu četvrtfinala na gostovanju kod Solarisa (10:9). Sada je upitan i plasman u Regionalnu ligu iduće sezone jer se HVS još uvijek nije oglasio o terminu odigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta.


Borba s koronom




– Fer i sportski bi bilo da nam se omogući da igramo kada budemo zdravstveno spremni za to. Mi smo sve napravili da budemo četvrti, a sada teoretski možemo završiti i osmi, a nismo krivi za to. Prvih pet sastava ide u Regionalnu ligu i sada riskiramo ispadanje. Vidjet ćemo što će odlučiti – razočarano dodaje Barać kojemu, normalno, ne pada na pamet riskirati zdravlje igrača jer se i sam teško borio s koronavirusom i posljedicama.


No, HVS-u očito nisu jednako važni svi klubovi jer finalna serija mora početi na vrijeme ne samo zbog unaprijed dogovorenih TV prijenosa, već zato što dubrovački Jug nakon toga mora igrati i Ligu prvaka te njima nikakvo odgađanje ne odgovara. Na kraju priče možda prvenstvo ne bi ni trebalo igrati, ako svi nisu jednako važni. Kako sada igračima objasniti da sve što su uložili u ostvarenje rezultata pada u vodu, jer su se razboljeli, ne poštujući unaprijed dogovoreni raspored HVS-a.