Povratak odbojke

Na Jarunu ekipno PH u odbojci na pijesku: Opatijci i u krnjem sastavu kreću u obranu naslova

Ivan Volarić

Prošlogodišnji pobjednici s trenerom-igračem Opatije Ivanom Đorđevićem

Prošlogodišnji pobjednici s trenerom-igračem Opatije Ivanom Đorđevićem

Nadamo se da ćemo ovaj krug odraditi najbolje što možemo, a onda u Puli i Splitu nastupiti u najjačem sastavu - govori Ivan Đorđević, trener i igrač Opatije



RIJEKA  Natjecateljska odbojka trebala bi se ovoga vikenda vratiti na hrvatske terene. Doduše, ne ona dvoranska, već odbojka na pijesku. Zadrška je neophodna s obzirom na neizvjesnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i Zagrebu gdje bi se, na terenima na Jarunu, odanas i sutra trebao odigrati prvi krug klupskog prvenstva Hrvatske, jedinstvenog natjecanja u odbojci na pijesku u ovom dijelu svijeta (nitko u Europi ne igra odbojku na pijesku u ovom formatu!). Osam sastava u muškoj i ženskoj konkurenciji igrat će u dva dana »svatko sa svakim«, odraditi tako polovicu prvenstva. Preostala polovica odradit će se u dva različita termina na dvije različite lokacije: 11. i 12. srpnja u Puli, te 25. i 25. srpnja u Splitu. Krajem srpnja trebali bi se dobiti prvaci, a prošlogodišnji pokal namijenjen osvajaču naslova u muškoj konkurenciji završio je prvi puta u redovima KOP-a Opatija.


Namjeravali su Opatijci i ove sezone sastaviti jaku ekipu kadru osvojiti novu titulu, no »korona« je ipak malo poremetila te planove. Neki igrači iz inozemstva nisu stigli, a neki su odustali od nastupa. To ne znači da će Opatijci odustati od namjere da obrane naslov prvaka već će sve zajedno biti puno zahtjevnije.


– Poštivali smo odluke onih igrača koji su se osjetili nesigurno pa su odustali od nastupa u Zagrebu. Nadamo se da ćemo ovaj krug odraditi najbolje što možemo, a onda u Puli i Splitu nastupiti u najjačem sastavu – govori Ivan Đorđević, trener i igrač, koji će se po svemu sudeći danas morati aktivirati. Nastupit će u paru s ponajboljim hrvatskim pjeskašem Varaždincem Filipom Silićem. Drugi par trebali bi činiti igrači iz Srbije, Ivan Lozić, koji je prošle sezone nastupao u redovima MOK-a Rijeka, te Aleksandar Gavrilov, prošle sezone dio pobjedničkog sastava Opatijaca.




Oni su već neko vrijeme u Hrvatskoj, no ako bude problema s njihovim nastupom, Opatijci su spremni nastupati i s jednim parom, svjesni da će jedan meč po susretu unaprijed izgubiti, no nadaju se da će i tih nekoliko bodova predstavljati solidan zalog za drugi krug kada se nadaju biti kompletni. Konkurencija bi pritom trebala biti puno jača nego prošle sezone.


– Siget je prvi i najveći konkurent. Angažirali su između ostaloga Slovence Jana Pokeršnika i Nejca Zemljaka, dugogodišnje osvajače Ičića. Tu je i osjetno ojačani Žnjan sa Zeljkovićem, a vjerojatno i Omrčenom – dodaje Đorđević.


Za riječki sastav licencirani su još Nikša Dell’Orco, Marko Ličina, Kristijan Smiljanić, Stefan Basta i Vid Čargonja. Pored Sigeta, Opatije i Žnjana na terene na Jarunu će i odbojkaši Retfale, Zagreba, Čazme, Čakovca i Žal Banjola.


U ženskoj konkurenciji nastupaju Siget, Žnjan, Žal Banjole, Čakovec, Retfala, Jarun, Osijek i mladi opatijski sastav, uglavnom još juniorke i kadetkinje. Prošlu sezonu su okončale na petom mjestu, pritom namučile mnoge favorizirane suparnice.