Liga prvaka - vaterpolo

Mladost teškom mukom porazila Marseille

Hina

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobijedili su u 2. kolu 2. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka momčad francuskog Marseillea sa 11-10 (1-3, 1-2, 5-2, 4-3) i time, nakon jučerašnjeg remija (7-7) s Jadranom iz Herceg Novog, sa četiri boda ostali u igri za plasman u 3. kvalifikacijski krug



ZAGREB  Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobijedili su u 2. kolu 2. kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka momčad francuskog Marseillea sa 11-10 (1-3, 1-2, 5-2, 4-3) i time, nakon jučerašnjeg remija (7-7) s Jadranom iz Herceg Novog, sa četiri boda ostali u igri za plasman u 3. kvalifikacijski krug.


Mladost je teškom mukom slavila protiv, barem na papiru, najslabije momčadi turnira i to u vrlo nervoznoj utakmici s čak 33 osobne pogreške i jednim crvenim kartonom. Francuzi su nakon dvije trećine imali vodstvod o 5-2, da bi zagrebačka momčad okrenula i pobijedila zahvaljujući pogotku Andrije Bašića pet sekundi prije kraja.


Bašić je bio i junak dvoboja s pet zgoditaka, Buha je zabio dva, a po jedan Bukić, Lončar, Lozina i I. Živković.




Plasman Mladosti u mnogome ovisiti i od rezultata večerašnje utakmice drugog kola u kojem se riječko Primorje EB i Jadran iz Herceg Novog, ali i od njihovog nedjeljnog susreta sa Primorjem EB koji bi mogao odlučiti o putnicima u 3. kvalifikacijski kug koji će ostvariti po dva prvoplasirana sastava iz četiri kvalifikacijske skupine koje se osim u Zagrebu još igraju i u Hannoveru, Budimpešti i Kragujevcu.


Tih osam ekipa naći će se u ponedjeljak, 20. listopada, na ždrijedu na kojem će prvoplasirane momčadi iz kvalifikacijskih skupina dobiti za protivnika jednog od tri preostala drugoplasirana sastava.


Oni će 29. listopada i 12. studenoga odigrati međusobne susrete čiji će se pobjednici pridružiti osam klubova koji imaju izravan plasman u Ligu prvaka, a među njima je i dubrovački Jug CO.