Svjetski skijaški kup

Mikaela Shiffrin vraća se na staze u švedskom Areu

Hina

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS



VAIL Ponajbolja skijašica današnjice, trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa namijenjenog ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin  u četvrtak je objavila kako će sljedećeg tjedna nastupiti u švedskom Areu u utrkama paralelnog slaloma i veleslaloma. 


Bit će to prvi nastupi Shiffrin u Svjetskom kupu nakon 26. siječnja i pobjede u superveleslalomu u Banskom. Nedugo nakon te pobjede iznenada joj je preminuo otac zbog čega se Shiffrin povukla iz natjecanja na više od mjesec dana.


“Danas putujem u Skandinaviju i uvjeravam vas kako ću nastupiti na utrkama 13. i 14. ožujka, ali nemam nikakvih očekivanja vezano za plasman. Samo se nadam kako ću odraditi nekoliko dobrih vožnji i povratiti samopouzdanje. Vjerujem kako bi i moj otac želio da upravo to radim”, objavila je Shiffrin putem video poruke.




Tijekom izbivanja Shiffrin je izgubila vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, pretekla ju je Talijanka Federica Brignone koja šest utrka prije kraja ima 153 boda više od Amerikanke.