Nagrada Hrvatske 2021.

Mihajlo Mladenović najbrži na Grobniku, dogodilo se i jedno okretanje na krov…

Miroslav Krpan

Današnji program počinje u 9 sati



GROBNIČKO POLJE  Užareni asfalt Automotodroma Grobnik, u uobičajenom ljetnom terminu, na tradicionalnoj međunarodnoj automobilističkoj utrci Nagrada Hrvatske 2021., poprište je dvodnevnog programa više različitih kup i prvenstvenih utrka od kojih je najznačajnija FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone i dvije bodovne utrke hrvatskoga prvenstva na kružnim stazama. U još jednoj vrhunskoj organizaciji ASK Kastavac i Udruge Staza Grobnik, uz partnerstvo s Automotodromom Grobnik, sudjeluje 135 vozača iz 14 zemalja.


Poslije niza godina doživljaj za pamćenje bio je ispunjeni startni grid sa 34 identična automobila Twingo u okviru TWC4 Twingo Eurocupa powered by Glaso, a utrka je bila još zanimljivija. Već poslije krug i pol izdvojila se vodeća petorka izmjenjujući se idućih 15-ak minuta vožnje na čelnim pozicijama, dok se iza njihovih leđa s pristojnim odstojanjem u grupicama vodila bitka za svaku poziciju. Bilo je izlijetanja, potom jedno okretanje na krov na izlazu iz zagrebačkog zavoja, bez posljedica po vozača, ali četiri minute prije kraja bilo i uzrok prekida utrke. Pobjednički pjenušac ispijao je najbrži s treninga, srpski vozač Mihajlo Mladenović, ispred četvorice Slovenaca. Dejan Robida zaostao je tek 33 tisućinke sekunde, Luka Glazer 178, Nik Štefančić 393, a David Stušek 393 tisućinke sekunde. Jedanaesto mjesto osvojio je domaći vozač Viktor Turina iz AKK Anvi Racing Grobnik.


Srpski internacionalac Milovan Vesnić pobjednik je prestižne utrke TCR Eastern Europe, Šveđanin Filip Sandström pobjednik je TWC1 Renault Clio Cup Bohemia, a pobjedničko postolje, treću stepenicu osvojio je povratnik na staze Opatijac Rajmond Terčić (ASK Kastavac).




Današnji program počinje u 9 sati.