Očevim stopama

Mick Schumacher ostvario prvu pobjedu u Formuli 2

Portal Novilist.hr

Mick Schumacher

Mick SchumacherBUDIMPEŠTA  Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela Schumachera, ostvario je prvu pobjedu u Formuli 2. Mladi 20-godišnji vozač slavio je na stazi Hungaroring, gdje je njegov otac ostvario četiri od rekordne 91 pobjede.


– Sretan sam. Bila je to odlična utrka. Bolid je bio sjajan, iako nije bilo lako. Također, čestitam protivniku Nobuharu Matsushiti, koji se borio sa mnom do kraja. Na kraju je bilo jako zabavno – rekao je Mick nakon pobjede.


Mladi Schumacher vozi za ekipu Prema Powerteam. Također, član je Ferrarijeve vozačke akademije, a za nekoliko godina se očekuje da debitira i u Formuli 1. Trenutačno je 11. u generalnom plasmanu Formule 2.
– Ostvariti prvu pobjedu u Formuli 2 je sjajna stvar. Međutim, moramo mnogo raditi na sebi. Ne znam hoću li otići u Formulu 1 za godinu, dvije ili možda tri godine. Svakako ću pružiti maksimum do kraja natjecanja ove sezone i potruditi se što više naučiti kako bih bio spreman za sljedeći korak kad za to dođe vrijeme – zaključio je Mick Schumacher.