PH u karateu

Međunarodno PH u karateu okupit će više od 1800 boraca u Atletskoj dvorani na Kantridi, neće biti gledatelja

Luka Medak

Boran Berak, Davor Cipek i Mišo Berak/V. KARUZA

Boran Berak, Davor Cipek i Mišo Berak/V. KARUZA

S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje će se, nažalost, održati bez gledatelja, ali što se tiče težine natjecanja, dolaze nam dvije olimpijske pobjednice i osvajač brončane medalje iz Tokija - izjavio je Mišo Berak, direktor turnira



RIJEKA Nakon godinu dana pauze, Rijeka će 20. put biti domaćin jubilarnog Croatia Opena, međunarodnog prvenstva Hrvatske u karateu. U Atletskoj dvorani na Kantridi će se od petka do nedjelje boriti oko 1.800 boraca, a Hrvatska će imati više od 500 predstavnika.


– Ovo je najveće karate natjecanje u organizaciji Hrvatskog karate saveza. Sretan sam i zahvalan što je organizator Karate klub TAD usprkos problemima s COVID-om odlučio uložiti jedan dodatni napor da i ove godine održimo natjecanje, pogotovo zato što smo prošlogodišnje morali otkazati – rekao je Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza. – Ovogodišnje izdanje okupit će oko 1.800 sportašica i sportaša iz 20-ak zemalja, iz kojih dolaze njihovi najbolji borci. Dakle, ne samo da se radi o kvantiteti, nego i velikoj kvaliteti natjecatelja. Rijeka je još jednom uspjela okupiti elitu karatea, a uvjeren sam da će, kao i svih proteklih godina, svi koji dođu otići zadovoljni organizacijom.


Da je riječ o eliti svjetskog karatea, govori i činjenica da u Rijeku dolaze i brojni sudionici ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju.




– S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje će se, nažalost, održati bez gledatelja, ali što se tiče težine natjecanja, dolaze nam dvije olimpijske pobjednice i osvajač brončane medalje iz Tokija, a i sudac koji je sudio finala na Igrama. Dakle, po svemu je ovo jako snažan turnir i nadam se da će i opravdati očekivanja – izjavio je Mišo Berak, direktor turnira.


Jedan od natjecatelja bit će i Boran Berak, hrvatski reprezentativac u kategoriji do 67 kilograma.


– Najljepše je nastupati kod kuće, mislim da je to poseban privilegij. Dolaze nam stvarno vrhunski borci, ali moj imperativ je zlato, kao i uvijek. Ostao sam kratak za nastup na Olimpijskim igrama, ali ovdje ne namjeravam ostati bez postolja. Ovaj turnir je za mene također važan jer je i kvalifikacijski za seniorsku reprezentaciju, bit će više od sto natjecatelja iz Hrvatske u seniorskim kategorijama, što dovoljno govori koliko će biti teško – zaključio je Boran Berak.