Automobilizam

Matija Jurišić pomeo konkurenciju u kronometar vožnjama na dvodnevnoj Nagradi Tar-Bagria

Miroslav Krpan

Matija Jurišić/M. KRPAN

Matija Jurišić/M. KRPAN

Prvog je dana Jurišić u Škoda Fabia S2000, tijekom tri vožnje ostavio najžešćeg konkurenta, mladog Karla Pelicara (AKORK Skok racing 1993)



TAR  Riječki automobilist Matija Jurišić (AK RI autosport) upisao je dvije »generalke« i trenutno zasjeo na čelo ljestvice PH u kronometar vožnjama na dvodnevnoj Nagradi Tar-Bagria 2022. održanoj u organizaciji Autokluba Poreč Motorsport i suorganizaciji AKORK Skok racing 1993. na stazi Motodrom Poreč. Prvog je dana Jurišić u Škoda Fabia S2000, tijekom tri vožnje ostavio najžešćeg konkurenta, mladog Karla Pelicara (AKORK Skok racing 1993), za gotovo deset sekundi. U drugoj je vožnji Jurišić ostvario i najbolje vrijeme dana 1:14,904 minute, dok je Pelicar odvezao tri vožnje s prosječnim vremenom 1:18 minuta. Do trećeg mjesta ukupnog poretka, u konkurenciji 79 vozačica i vozača iz 16 klubova, stigao je Mauricio Bajerić (AK Istra racing team Pazin) u Inocenti Proto, uz zaostatak za pobjednikom 13,399 sekundi.


Drugog dana nastupilo je 82 vozača u konkurenciji PH i 35 u Prvenstvu Istarske rivijere. Prvu je vožnju očekivano dobio Jurišić, da bi u drugoj gotovo dvije sekunde bolje vrijeme polučio Lovro Badurina (Karting klub Rijeka) u Peugeotu 106. U trećoj vožnji Jurišić je odvezao najbolje vrijeme vikend programa. Slavio je pobjedom u ukupnom poretku s 2,791 sekundom prednosti ispred Badurine, koji je za nepunih pet sekundi bio bolji od trećeplasiranog Karla Pelicara.