Automobilizam

Matija Jurišić osvojio nove bodove u FIA Europskom prvenstvu, riječki automobilist drugi u Poljskoj

Miroslav Krpan

Matija Jurišić

Matija Jurišić

Poslije pet održanih i bodovanih utrka Matija Jurišić s tri nastupa i 51 osvojenim bodom zauzima izvrsno treće mjesto Grupe 4



RIJEKA Matija Jurišić, 18-godišnji riječki automobilist, vozač Autokluba RI autosport, osvojio je nove bodove u FIA Europskom prvenstvu na brdskim stazama na utrci Limanova 2021, šestoj od osam kalendarom zacrtanih utrka, održanoj u Poljskoj. Vozilo se na stazi Wies – Ostra, dugoj 5.493 metra, a Jurišić je, Škoda Fabiom S2000, osvojio drugo mjesto grupe 4, iza ove godine, za sada, nedostižnog Slovaka Petera Ambruza (Mitsubishi Lancer Evo IX), što mu je bilo dovoljno i za 13. mjesto Kategorije I, odnosno 21. »generalke«, uključujući i formulaše.


Poslije pet održanih i bodovanih utrka Matija Jurišić s tri nastupa i 51 osvojenim bodom zauzima izvrsno treće mjesto Grupe 4, s tek jednim bodom zaostatka iza Čeha Jiri Ošmere, dok se u poretku Kategorije I, među 47 osvajača bodova nalazi na visokom šestom mjestu. Slijedi jednomjesečni odmor, pa potom dvije odlučujuće utrke, prvo od 27. do 29. kolovoza u susjednoj Sloveniji 27.GHD Petrol -Ilirska Bistrica 2021., a sama završnica uobičajeno u Buzetu, na jubilarnoj utrci 40. INA Buzetski dani 2021.«, čiji je termin od 17. do 19. rujna.


– Dobro će nam doći ovih 15-tak dana odmora s obzirom na to da već 15. kolovoza imamo novi nastup, još jedno u nizu gostovanja, ali to je nastup na FIA CEZ utrci bodovanoj i za Prvenstvo Hrvatske, na stazi u Cazinu. Vozimo na dva fronta, za sada uspješno, pa je želja da u tom stilu i nastavimo – kazao je Matija Jurišić.