EP u gimnastici

Marko Jovičić i Nika Kukuljan Frleta riječke nade na EP-u u gimnastici u Antalyji

Katarina Blažević

Marko Jovičić/V. KARUZA

Marko Jovičić/V. KARUZA

Marku Jovičiću, koji će nastupiti na parteru, ovo će ujedno biti prvo seniorsko Europsko prvenstvo u karijeri



RIJEKA  Pred hrvatskim gimnastičarima novi je važan ispit, nastup na Europskom prvenstvu, koji će se od 11. do 16. travnja održati u Antalyji, na kojem će Rijeka imati dvoje predstavnika, Marka Jovičića i Niku Kukuljan Frleta, koji će uz Tina Srbića, Filipa Udea, Aurela Benovića, Jakova Vlaheka, Matea Žugeca, Christinu Zwicker, Tinu Zelčić, Saru Šulekić i Anteu Ercegović braniti hrvatske boje u Turskoj.


Marku Jovičiću, koji će nastupiti na parteru, ovo će ujedno biti prvo seniorsko Europsko prvenstvo u karijeri.


– Pripreme su prošle jako dobro i zapravo se od početka godine gradila forma, a Svjetski kupovi u Njemačkoj i Dohi bili su dobar uvod za ovo što slijedi. Raduje me što ću nastupiti na EP-u. Konkurencija će biti jaka, s više od sto gimnastičara, a u finale ulaze osmorica. Margine za pogrešku su dosta male, tako da očekujem da budem svoj i staložen. Mentalni pristup mora biti kako treba i to je ono što igra najveću ulogu – govori hrvatski reprezentativac Marko Jovičić.




Riječanin se velikim dijelom pripremao u Zagrebu, ali dan uoči puta odradio je posljednje treninge u svojem gradu.


– S obzirom na to kakve sve reprezentacije dolaze na Europsko prvenstvo, meni je nagrada što sam uopće tamo. Očekivanja? Kao i svaki sportaš imam san, ali ne želim se zaletjeti i najavljivati nešto veliko. Ono što očekujem je da napravim svoju najbolju vježbu do sada – kaže Jovičić.


Nika Kukuljan Frleta/A. KRIŽANEC


Iako je tek 16-godišnjakinja, Nika Kukuljan Frleta već ima iskustvo nastupa na seniorskom Europskom prvenstvu, ali i na svjetskoj smotri.


– Na ovo sam Europsko prvenstvo »uskočila« umjesto ozlijeđene Ane Đerek, ali sam se svejedno dobro pripremala i za ostala natjecanja koja sam imala, sve je prošlo kao što smo i planirali te sam time zadovoljna. Iskreno, nemam neka očekivanja, samo želim što bolje odraditi svoje vježbe i uživati. Želim to natjecanje doživjeti kao jedno lijepo iskustvo. Prošle godine je bilo nešto više velikih natjecanja, pa je bilo i dosta treme, a sada se čak osjećam jako dobro i nema nikakve panike – rekla je Nika Kukuljan Frleta