Memorijal u Sloveniji

Laura Štefanac treća u bacanju koplja na mitingu u Ljubljani, atletičarka Kvarnera hitnula koplje 49.47 metara

Laura Štefanec

Laura Štefanec

Atmosfera je bila odlična, došle su cure iz Mađarske i Austrije pa je i konkurencija bila dobra - rekla je Laura Štefanac



RIJEKA Laura Štefanac osvojila je treće mjesto u bacanju koplja hicem od 49,47 metara na 15. Memorijalu Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana, što je održan u Ljubljani. Atletičarka Kvarnera, koja je prošle godine osvojila zlatno odličje na Europskom prvenstvu gluhih, najbolji je hitac imala u trećoj seriji u kojoj je bacila rezultat 12 centimetara kraći od njezinog osobnog rekorda. Pobijedila je Mađarica Reka Szilagyi, inače Laurina trening partnerica u Celju gdje trenira pod paskom Andreja Hajnšeka, koplje koje se zaustavilo na 61,00 metara, dok je drugo mjesto pripalo je njezinoj sunarodnjakinji Fanni Köverr s 52,50 metara.


– Atmosfera je bila odlična, došle su cure iz Mađarske i Austrije pa je i konkurencija bila dobra – rekla je Laura Štefanac, koja je natjecanje otvorila neuspješnim hicem nakon čega je njezino koplje redom letjelo do 43,82, 49,47 46,92, 47,61 i 46,72 metara.


– Osjećala sam se super, mogu reći da sam jako zadovoljna rezultatom, ipak sam bacila 12 centimetara manje od osobnog rekorda, a znamo kakva je ova sezona zbog pandemije koronavirusa – nastavila je atletičarka Kvarnera, koja se rezultatom iz Ljubljane još jednom približila svojem glavnom cilju, svjetskom rekordu od 50,01 metra.




– Žao mi je što nisam u Ljubljani prebacila 50 metara jer osjećam da mogu puno više. Ovo je dobar korak prema još boljim rezultatima, sad ćemo trener Andrej Hajnšek i ja samo nastaviti raditi – zaključila je Laura Štefanac, iduće natjecanje koje će biti pojedinačno prvenstvo Hrvatske, što je na rasporedu 8. i 9. kolovoza u Zagrebu.


Dok će se Laura Štefanac pripremati za nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske, njezini klupski kolege imat će radni vikend. Naime, dio atletičara nastupit će uz pratnju trenera Zorana Žilića na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, što će se danas održati u Zagrebu, dok juniorskom pogonu Kvarnera danas i sutra predstoji nastup na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.