CEV odlučio

Kvalifikacije za EP odbojkaša i odbojkašica zbog korone će se igrati ubrzano – turnirski

Portal Novi list

Hrvatske odbojkašice već su osigurale plasman na EP, samim time što će Zadar ugostiti dio utakmica, hrvatske odbojkaše u siječnju čekaju dva kvalifikacijska turnira



RIJEKA Europska odbojkaška federacija (CEV) objavila je novi kalendar natjecanja koji je doživio očekivane promjene potaknuti epidemijom koronavirusa i svime onime što je iz toga proizašlo. Velika je novost da će se kvalifikacije za EP u muškoj i ženskoj konkurenciji igrati turnirski, a ne klasično, s jednom domaćom i gostujućom utakmicom, kao i do sada. Neophodno je kvalifikacije odraditi ubrzano kako bi se sve stiglo odraditi do 19, kolovoza iduće godine kada će se u Beogradu, Plovidvu, Cluju i Zadru igrati EP odbojkašica, odnosno do 2. rujna 2021. godine kada je u Češkoj, Estoniji, Finskoj i Poljskoj EP odbojkaša.


I dok su hrvatske odbojkašice već osigurale plasman na EP, samim time što će Zadar ugostiti dio utakmica, hrvatske odbojkaše u siječnju čekaju dva kvalifikacijska turnira zajedno s Nizozemskom i Švedskom. Jedan turnir će se odigrati u Nizozemskoj, a drugi negdje u Hrvatskoj.