Austrijski izazov

Kuglačice Mlake u Beču traže potvrdu plasmana na Final Four Lige prvaka

Zlatko Horvat

Kuglačice Mlake s trenerom Mikcem

Kuglačice Mlake s trenerom Mikcem



RIJEKA Kuglačice Mlake krenule su jučer prema Beču, gdje ih danas čeka uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka. Riječanke u dvoboj protiv BBSV Wiena ulaze s velikim kapitalom iz prvog susreta, na Mlaci su slavile s uvjerljivih 7:1 uz 18:6 u setovima. Za plasman na Final Four, što se igra 28. i 29. ožujka u Apatinu, trebaju im dvije pobjede u osam susreta.


– Bila bi dostatna dva poena, ali idemo na pobjedu. Ako smo najbolji, onda moramo svugdje ići na pobjedu. Ne želimo biti bahati, ali vjerujemo u novi uspjeh – kaže Tonči Mikac, trener kuglačica Mlake, koje su ove sezone već osvojile Svjetski kup u Ludwigshafenu, dok u domaćem prvenstvu imaju stopostotan učinak u 13 kola uz samo osam izgubljenih setova.


– Djevojke su dobro raspoložene, igrački su dostigle »radnu temperaturu« nakon stanke. Sada su baš upečatljivo jake.




Ne želeći podcjenjivati suparnice, bit će danas prilike i za šetnju Bečom. Bez podjenjivanja suparnica. Na sat vremena.


– Susret počinje u 13 sati. U podne moramo biti u kuglani pa ćemo dio jutra odvojiti za kreću šetnju gradom – kaže Mikac


Osim Riječanki, veliki kapital za uvrat ima Victoria 1947 Bamberg (8:0), dok su Slovan Rosice i Zalaegerszeg prvi susret dobile sa 6:2. Mlakarice si njemački sastav pobijedile u finalu Svjetskog kupa, moguć je njihov novi obračun u finalu. No, najprije se treba prošetati Bečom.