Pohod na trofej

Kuglačice Mlake ovoga vikenda u Bačkoj Topoli igraju Final four Lige prvaka

Zlatko Horvat

Tonči Mikac/Foto M. LEVAK

Tonči Mikac/Foto M. LEVAK

Igrali smo sa Slovanom Rosice i u polufinalu Svjetskog kupa ove godine i pobijedili. Dobili smo ih u svih pet međusobnih međunarodnih susreta, ali to je ozbiljna ekipa - kaže Tonči Mikac, trener Mlake



RIJEKA  Kuglačice Mlake, koje su protekle subote osvojile sedmu uzastopnu krunu prvakinja Hrvatske, u subotu i nedjelju love treći trofej sezone, drugi međunarodni. U Apatinu su početkom listopada lani osvojile Svjetski kup, a sada ih u obližnjoj Bačkoj Topoli čeka Final Four Lige prvaka. Njihov subotnji polufinalni suparnik je sastav Slovan Rosica (12.30), dok se u prvom polufinalu sastaju novosadska Alimenta i njemački Pöllwitz (10.00).


– Nitko neće trenirati na toj kuglani prije polufinala, ne smije se, ali bili smo već tamo i otprilike znamo situaciju. Treba se smiriti, biti koncentriran, borben i to je to. Jedino se treba odmoriti poslije cjelodnevnog putovanja – kaže Tonči Mikac, trener Mlake, koje su prije dvije godine slavile u ovom natjecanju u mađarskom Gyoru, svladavši tijesno njemačku Victoriju 1947 Bamberg. Mlaka je još dvaput igrala finale, a ovo im je osmi nastup na Final Fouru.


Respekt


– Igrali smo sa Slovanom Rosice i u polufinalu Svjetskog kupa ove godine i pobijedili. Dobili smo ih u svih pet međusobnih međunarodnih susreta, ali to je ozbiljna ekipa. Neki kažu da smo favoriti mi i Nijemice, ali ne smiju se zaboraviti Rosice. One su premoćno prve u Češkoj već nekoliko godina i imaju nekoliko odličnih reprezentativki. Isto tako nešto govori da vodimo 5-0 u međusobnim susretima. Imaju respekt prema nama. Neće biti jednostavno, kao što nije bilo jednostavno osvojiti prvenstvo. Mislim da smo u posljednje vrijeme energičniji, da se dižemo u odnosu na start sezone. Imamo šansu i osvojiti novi trofej. Ne zato što su drugi loši, već mi možemo biti dovoljno dobri – kaže Mikac.


Gal u formi




Valentina Gal je u vrhunskoj formi, rušila je rekorde kuglana u dvama od tri posljednja nastupa. Milana Pavlic i Venesa Bogdanović su zlatne reprezentativke sa SP-a i garancija za visok rezultat. Uz Mađaricu Iren Nemes i mlade snage, sve to je dobitna kombinacija.


Valentina se planski priprema za Svjetsko pojedinačno prvenstvo, pojačala je količinu i način treniranja, a to se vidi po rezultatima. Želja je da napravi nešto. Prošli put je došla do četvrtfinala u Estoniji i nesretno izgubila. Svojom pogreškom. Kada je u pitanju Valentina, ali i Bačka Topola, uvijek kažem svojim curama: Ne možete samo nešto željeti, to te može samo sputavati. Treba to moći napraviti. Nužno je osvijestiti priču, ambiciju imaš u sebi, ali moraš vladati situacijom i biti borben do posljednje kugle. Tada možeš pobjeđivati – zaključuje Mikac.


U Bačkoj Topoli zaigrat će i momčad Zaprešića, prvaci Hrvatske u polufinalu se sastaju sa Željezarnama Podbrezova (subota, 17.30).